Kakvi pametnjakovići!

Opljačkali kafić nakon što su u njemu surfali Facebookom i ostavili otvoren profil!

Slika nije dostupna
Dok su čekali pravo vrijeme za pljačku internetskog kafića, jedan je pljačkaš surfao Facebookom i ostavio otvoren profil.

Dvojica mladića iz Kolumbije 'proslavili' su se pljačkom jednog internetskog kafića zbog koje su ih na nekim internetskim portalima prozvali 'glupim Facebook pljačkašima'.

Oni su, prije nego su opljačkali internetski kafić, prvo sjeli za računala i surfali internetom, vjerojatno čekajući da odu ostali posjetitelji kako bi mogli 'u miru' zaprijetiti zaposleniku i uzeti novac.

To je vrijeme jedan od pljačkaša kratio na Facebooku – na koji je bio prijavljen sa svojim pravim osobnim podacima. Kada su bili gotovi sa surfanjem, zaposleniku su zaprijetili pištoljem, od njega uzeli novac i pobjegli na ukradenom motoru.

Na Facebook stavio sliku na kojoj krade gorivo iz policijskog automobila!

Nakon što su otišli, administrator u internetskom kafiću odmah je pozvao policiju – oni su pregledali računala kojima su se pljačkaši koristili i iznenadili se kada su otkrili da je jedan od njih ostavio svoj profil na Facebooku otvoren, a još su se više iznenadili kada su saznali da su na tom profilu pravi podaci ovog 'pametnog' pljačkaša.

Nakon toga pronašli su njegovu adresu, odvezli se do njegove kuće i uhitili ga. Na Gizmodu kažu da bi za ovakve lopove trebao postojati neki zakon koji bi im dodatno povećao kaznu tako da, osim kazne za pljačku, dobiju i godinu zatvora zbog 'idiotskog korištenja Facebooka'.

Na Digital Trendsu podsjećaju i na slučaj iz ljeta 2009. godine kada je jedan mladić provalio u kuću u Martinsburgu u SAD-u iz koje je ukrao dva dijamantna prstena, ali prije toga je na računalu u toj kući provjerio novosti na Facebooku – kada je otišao iz kuće ostavio je uključeno računalo s otvorenim profilom na kojem je također imao prave podatke tako da policija nije imala težak posao pronaći i uhititi kradljivca.  

Povezane teme