Suprug ugledao papuče i hlače

Stravična smrt: Otišla po lijekove za bolesno dijete, a pronašli je u ogromnoj zmiji pored puta

Piton Foto: Afp
Žena je nestala nakon što je otišla po lijekove za bolesno dijete. Pronašli su je mrtvu u trbuhu pitona.

Tragičan događaj šokirao je Indonežane iz tamošnje pokrajine Južni Sulawesi na istoimenom otoku, gdje je jedna žena pronađena mrtva u trbuhu zmije nakon što ju je cijelu progutala. Riječ je o drugom smrtnom slučaju nakon napada pitona u toj pokrajini u mjesec dana.

Siriati (36) nestala je nakon što je u utorak ujutro napustila svoju kuću kako bi kupila lijekove za svoje bolesno dijete, priopćila je policija, što je potaknulo rodbinu da pokrene potragu. Njezin suprug Adiansa, 30-godišnjak, pronašao je njezine papuče i hlače na tlu oko 500 metara od njihove kuće u selu Siteba.

Pročitajte i ovo Fascinantno! Brazilska boa šokirala znanstvenike: "Uzgajam zmije već 50 godina i nikada nisam ovome svjedočio"

"Ubrzo nakon toga ugledao je zmiju, desetak metara od staze. Zmija je još bila živa", rekao je šef lokalne policije.

Seoski načelnik Iyang rekao je da je Adiansa postao sumnjičav nakon što je primijetio pitonov vrlo velik trbuh. Pozvao je seljane da mu pomognu razrezati trbuh, gdje su pronašli ženino tijelo, piše Jakarta Post.

Pročitajte i ovo Smrtonosni ugriz Najopasnije europske otrovnice u Zadru, pronašla ih djeca: "Čudno je što su u gradu"

Takvi se slučajevi smatraju iznimno rijetkima, no nekoliko je ljudi posljednjih godina progutao piton.

Žena je prošlog mjeseca pronađena mrtva u trbuhu mrežastog pitona u drugom okrugu Južnog Sulawesija. Prošle godine stanovnici pokrajine ubili su pitona od osam metara, koji je pronađen kako davi i jede jednog farmera. 54-godišnja žena pronađena je mrtva 2018. u pitonu od sedam metara u gradu Muna u jugoistočnom Sulawesiju.

Povezane teme