Policijska akcija

Zbog Brada Pitta španjolska policija na nogama, pet osoba uhićeno: "Obećao im romantičnu vezu i zajedničku budućnost"

Brad Pitt Foto: Afp
Pet osoba prevarilo je dvije žene za više od 300.000 eura, pretvarali su se da su poznati glumac Brad Pitt.

Španjolska policija uhitila je pet osoba optuženih da su prevarili dvije žene za 325.000 eura predstavljajući se na internetu kao holivudska zvijezda Brad Pitt.

Osumnjičenici su stupili u kontakt sa ženama na internetskoj stranici za obožavatelje Oscarom nagrađenog glumca i naveli ih da povjeruju da se dopisuju s njime, objavila je španjolska policija.

Predstavljajući se kao Pitt, članovi bande potom su navodno poticali žene da ulažu u razne projekte koji nisu postojali. Jedna žena, iz južne regije Andaluzije, prevarena je za 175.000 eura, dok je druga, iz sjeverne Baskije, izgubila 150.000 eura.

"Cyber-kriminalci su, kako bi uhvatili žrtve, proučavali njihove društvene mreže i napravili njihov psihološki profil te ocijenili da su dosta ranjive i labilne osobe u stanu depresije", rekla je policija, piše Guardian

"Također su koristili društvene platforme sve dok nisu došli do točke u kojoj su žene povjerovale preko WhatsAppa komuniciraju sa samim Bradom Pittom, koji im je obećao romantičnu vezu i zajedničku budućnost", otkrili su. 

Policija je uhitila pet osoba u južnoj Andaluziji, uključujući osumnjičene vođe skupine.

U sklopu policijske akcije pretresli su pet domova, zaplijenili nekoliko mobitela, bankovnih kartica, dva računala i rokovnik u kojem su bile zapisane fraze koje su prevaranti koristili kako bi namamili svoje žrtve. 

Policajci su uspjeli vratiti 85.000 eura otetih od dviju žena.

Pročitajte i ovo Dobio novčanu kaznu Policajac mu pretresao stan pa ga je izvrijeđao: Jedna stvar ga je posebno pogodila

Pročitajte i ovo priopćenje policije Delinkventi pljačkali po Zagrebu, trgovkinji prijetili nožem: Ukradeni novac trošili na alkohol, drogu i kockanje

Pročitajte i ovo Velika šteta VIDEO Komadi leda skakali po trampolinu, bazen izgledao kao da kuha

Pročitajte i ovo Traje potraga Golemi propust! Iz zatvora greškom pustili više od 30 opasnih kriminalaca