Pripreme za velik događaj

VIDEO Sigurnosne službe su kao na iglama, pogledajte jake mjere osiguranja u metropoli: "Ovo podsjeća na doba korone..."

Za manje od tjedan dana počinju Olimpijske igre, a glavni grad Francuske priprema se za veliki broj posjetitelja.

Pariz je pod policijskom opsadom i jakim mjerama osiguranja jer se bliži otvorenje Olimpijskih igara. Makronov koncept Olimpijskih igara po gradu, zadaje muke policiji, a na kojim su iglama sigurnosne službe to tek možemo zamisliti.

Svi su u najvišoj razini pripravnosti jer Pariz je grad koji je pretrpio gadan trostruki teroristički napad, svaki dan policija nekoga uhiti što zbog prijetnje terorom što zbog napada na ulici ili javnom prijevozu.

Pariz - 1 Foto:Večernje vijesti Nove TV

A da su predgrađa radikalizirana nije nikakva tajna. Tko god može od Parižana za vrijeme igara će pobjeći iz grada, a drastično reduciran promet u ionako prometno kaotičnoj metropoli - one koji ostaju podsjeća na vrijeme pandemije.

Pročitajte i ovo investicija vrijedna 300 tisuća eura VIDEO Zagrebački fakultet postavio sunčanu elektranu: Mjesečno će uštedjeti do 10 tisuća eura

"Ovo možemo usporediti samo s razdobljem COVIDA-19 kad je sve bilo tiho. Ipak, mislim da će biti radosnije nego tada, ovo su Olimpijske igre", reklao je Parižanka Estelle.

Otvoreni prostor na Seni bit će mjesto otvorenja Olimpijskih igara i tamo na otvorenom će sjediti svi državnici i uzvanici. Za pretpostaviti je da francuska tajna služba zbog toga već danima čupa kosu.

Pariz - 5 Foto:Večernje vijesti Nove TV

Sva mjesta po gradu i okolici - parkovi, trgovi, se pretvaraju u sportska borilišta. Policijski punktovi na sve strane. Pitanje je koliko je sav taj posao dobro koordiniran i usuglašen.

"Dojam je da sva policija ne prima iste instrukcije. Danas smo zabrinuti, ali u sljedećim danima će nadam se sve sjesti na svoje mjesto. Mislim da im treba razdoblje prilagodbe", rekao je Sebastien iz Pariza.

Pročitajte i ovo Izvođači iz cijelog svijeta VIDEO Folklorni spektakl u Zagrebu: "U svakom detalju nošnje možete očitati dob, status, imovinsko stanje, vjeroispovijest..."

Kako bilo, za tjedan dana u Parizu počinje festival sporta. Olimpijske igre su san svakog sportaša. A tko se ovih dana u Pariz sprema turistički neka radje to odgodi za neko drugo vrijeme. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.