ŽIV I PRIJETI

Privremeni vođa Hezbolaha ipak živ i šalje jezivu prijetnju Izraelu: "Sretni smo što sukob eskalira!"

Naim Kasem Hezbolah Foto: Youtube
Vršitelj dužnosti vođe Hezbolaha šeik Naim Kasem za kojeg se zadnjih par dana vjerovalo da je možda stradao u jednom od izraelskih zračnih napada, oglasio se danas u prijetećoj video poruci upućenoj Izraelu.

Naim Kasem mogao je iskoristiti citat koji se krivo pripisuje Marku Twainu: "Izvještaji o mojoj smrti uvelike su pretjerani", jer jutros je objavljena videoporuka u kojoj taj vršitelj dužnosti vođe Hezbolaha prijeti Izraelu i umiruje svoje sljedbenike da bez obzira na sve uspješne napade neprijatelja, Hezbolah i dalje djeluje neokrznuto. Prvo je to javljanje Kasema otkako se zadnjih dana nagađalo da je i on kao njegov prethodnik Hassan Nasrallah ubijen u nekom od mnogih izraelskih zračnih napada.

"Ispaljujemo stotine raketa i desetke dronova. Veliki broj naselja i gradova je pod paljbom našeg otpora. Naše vojne sposobnosti su dobre i naši su borci raspoređeni duž borbenih linija" izjavio je Kasem u video poruci i napomenuo kako su svi ubijeni zapovjednici zamijenjeni, te da Hezbolah "nema upražnjenih pozicija".

Dodao je da će Hezbolah izabrati svojeg novog vođu i nasljednika Nasrallaha, ali da je to trenutno teško zbog rata koji se upravo odvija, piše Daily Mail.

 

Hezbolah je danas ispalio 85 projektila na izraelski grad Haifu, od kojih je većina presretena od strane izraelskih obrambenih sustava. S druge strane IDF je izjavio da je u udaru na Beirut ubio Suhaila Husseinija, glavnog operativca Hezbolaha za logistiku, proračun i rukovodstvo.

Pročitajte i ovo Sezona gripe Uskoro počinje cijepljenje, HZJZ objavio i jednu važnu novost

Pročitajte i ovo Dogovoren novi sastanak Nastavlja se bojkot zbog učenika u zagrebačkoj školi, roditelji nisu zadovoljni ponuđenim rješenjem: "To nisu mjere, to je gašenje požara"

 

Povezane teme