Dramatična akcija policije

VIDEO Snimka uhićenja opasnog plaćenog ubojice: Angažirao ga šef mafijaškog klana, prije egzekucije se prerušio

Srpska policija objavila je video akcije uhićenja plaćenog ubojice.

Srpska policija objavila je snimku uhićenja plaćenog ubojice Miloša Krstića (38). U akciji je sudjelovao i Europol, koji ne navodi identitet uhićenika. Krstića se sumnjiči da je 2021. u Beogradu ubio Zorana Uskokovića Skoleta (33).

Njegov otac Zoran Uskoković Stariji ubijen je prije 20-ak godina nakon filmske potjere i skoro na istom mjestu, a tada se vjerovalo da je motiv ubojstva osveta za likvidaciju ratnog zločinca i kriminalca Željka Ražnatovića Arkana.

Opasnog plaćenog ubojicu, kako ga naziva Europol, angažirao je šef srpskog mafijaškog klana da iz osvete likvidira Uskokovića Skoleta, a do njega se došlo zahvaljujući analizi kriptiranih podataka koji su prikupljeni u jednoj od brojnih istraga koje se vode protiv mnogih kriminalnih skupina diljem Europe.

"Vođa organizirane kriminalne skupine imao je ključnu ulogu u regrutiranju plaćenog ubojice i koordiniranju logistike i samog ubojstva. Osmislio je plan i organizirao bijeg ubojice, regrutirao još dvojicu osumnjičenih koji su bili zaduženi za praćenje žrtve te nabavio oružje koje je korišteno u ubojstvu, a koje je doneseno u Srbiju posebno za ovaj zločin", izvijestio je Europol.

Angažirane su osobe nadzirale Uskokovića prije ubojstva da bi ubojica bio upoznat s njegovim navikama i mjestima kretanju, a ubijen je 29. siječnja 2021. oko 23:30. Ubojica, koji je bio maskiran u starca sa štapom, čekao ga je skoro sat vremena. Uskokoviću je prišao nakon što je vidio da parkira vozilo te ga pištoljem s metra udaljenosti upucao u čelo i bradu. Nakon ubojstva, kako se vidi na snimci nadzorne kamere, Uskoviću je iz ruke uzeo nekakav predmet.

Osim Krstića, u Beogradu su uhićeni i N. Ž. (45), A. D. (31) i V. B. (39) zbog sumnje da su počinili kaznena djela teško ubojstvo i udruživanje radi počinjenja kaznenih djela, stoji u priopćenju MUP-a.

Pročitajte i ovo Anna Dujić Policija se oglasila o slučaju nakaze: Objasnili tko je radio istragu u slučaju kćeri moćnog HDZ-ovca

Pročitajte i ovo Zakonske izmjene Podižu se naknade za dio građana: Stižu i nove olakšice za mlade