Video: Svjetsko prvenstvo u nogometu za homoseksualce

Slika nije dostupna
U Argentini je počelo gay 'Svjetsko prvenstvo' u nogometu. Stotine nogometaša amatera komoseksualne orijentacije, uglavnom iz Europe, SAD-a i Južne Amerike, sjatilo se u Buenos Aires kako bi sudjelovali na ovom prestižnom natjecanju.

Ukupno 500-tinjak igrača predstavlja 28 gradova svijeta na ovoj sportsko-kulturološkoj manifestaciji.  

Prvenstvo je otvoreno hodom u dugoj koloni, u kojoj je svaki grad najavljen transparentom koji je nosio jedan od igrača, a nije izostala ni velika zastava duginih boja, koju su nosili natjecatelji odjeveni u sportske dresove.

- Ovaj turnir pomoći će Argentincima da postanu otvoreniji i manje homofobični. Malo po malo ipak napredujemo u svojim nastojanjima u promjeni percepcije homoseksualizma unutar heteroseksualne zajednice, kaže jedan od organizatora turnira Cristian Pare. 

Mnogim igračima ovo je prvi posjet Južnoj Americi i Argentini, zemlji čiji su stanovnici poznati kao fanatični obožavatelji nogometa.

- Naša je prednost i snaga u tome što imamo igrače sa svih strana svijeta, svatko donosi neku svoju specifičnost u igri i kada se sve to skupi na jednom mjestu, nastaje jak tim, kaže Graham Martin Campbell iz jedne kanadske momčadi.

Povezane teme