Video: Sudar zrakoplova na Heathrowu

Slika nije dostupna
Sinoć oko 22 sata na londonskom aerodromu Heathrow došlo je do sudara dvaju zrakoplova koji su se pripremali za polijetanje. Ozlijeđenih srećom, nije bilo.

Sudarili su se Boing 747 u vlasništvu British Airwaysa koji je trebao poletjeti za Singapur i Airbus A340 u vlasništvu Šri Lanka Airlinesa koji je trebao poletjeti za glavni grad Šri Lanke. 

"Prijevljeno nam je da je su se dva zrakoplova 'zakačila' krilima dok su kružili po pisti prije polijetanja. Nitko nije ozlijeđen, a svih 286 putnika i posada zbrinuti su u hotelu dok se ne pronađe alternativno rješenje za put u Colombo", rekla je glasnogovornica Šri Lanka Airlinesa.

Danska novinarka Annasofie Flamand bila je u zrakoplovu za Šri Lanku. Ona tvrdi da je njihov zrakoplov udario onaj British Airwaysa odostraga dok je kružio pistom. 

"Krilo našeg zrakoplova je umalo pogodilo rep drugog, no nekako smo ga izbjegli i zakačili krilo. Prošao je kroz njega kao kroz putar. nevjerojatno je vidjeti takvo nešto na aerodromu kao što je Heathrow. Hvala Bogu da nikoga nije bilo u blizini zrakoplova i da se to nije dogodilo u zraku", kaže Flamand.

"Mehaničari pregledavaju kolika je šteta. Što se tiče sudara, ne znamo detalje dok na završi istraga", rekao je glasnogovornik British Airwaysa.