'To je Božji znak'

Umjesto kostiju u grobu mumija

Slika nije dostupna
Starac koji je umro prije 28 godina i koji je pokopan u selu Vacarestiju, oko 100 kilometara od glavnog rumunjskog grada Bukurešta, vratio se 'progoniti' stanovnike navedenog sela. Nije oživio, ali njegovo tijelo izvađeno je iz grobnice u nevjerojatnom stanju očuvanja, gotovo kao kod mumije.

'To mora da je znak od svemogućeg Boga', kazali su rumunjskim medijima mještani, moleći se i križajući pred nesvakidašnjim prizorom 'mumije' bivšeg mještanina. Njegovo tijelo iskopano je iz grobnice, prema običajima koje odobrava tamošnja crkva i prema zahtjevu njegovih rođaka, jer se na njegovom mjestu trebala pokopati druga osoba. No, sve je zaprepastio prizor kojeg su zatekli nakon što su otvorili lijes i vidjeli svojeg pretka u mumificiranom stanju.

Sin davno umrlog i mumificiranog starca, smatra kako se radi o Božjem djelu, rekavši kako je njegov otac, koji je bio zagriženi ateist, u trenucima smrti zaplakao kad su mu čitali stihove iz Biblije. Stručnjaci su pokušali odgovoriti na ovaj misterij, no nitko nije došao do konkretnog zaključka. U Međuvremenu, mumificirani starac, ponovno je pokopan, no ovog puta u svoj grob, iz kojeg se više neće seliti. Lokalna Crkva pokrenula je istragu oko fenomena.

Povezane teme