Nagla eskalacija

VELIKA GALERIJA Ovako danas izgledaju Izrael i Palestina: Ispaljeno više tisuća projektila, raste broj mrtvih i ranjenih

1/20 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu poručio je građanima da je Izrael u ratu nakon što je Hamas rano jutros započeo s iznenadnim napadom.

"Izrael je u ratu", poručio je građanima premijer Benjamin Netanyahu, a ministar obrane Yoav Gallant upozorio je militantnu palestinsku organizaciju Hamas da je počinila "tešku pogrešku" pokretanjem masovnih napada iz Pojasa Gaze.

Napad je započet lansiranjem više tisuća projektila, a borci Palestinci zatim su i probili ogradu na granici s Izraelom te uzeli taoce.

Mnogi su se Izraelci nakon napada zaputili u bolnice kako bi donirali krv, a Izrael je na agresiju ubrzo odgovorio lansiranjem projektila na Pojas Gaze.

Društvenim mrežama šire se brojne snimke, između njih i neke koje navodno prikazuju ranjene i mrtve te mučenja i masakriranja, no zasad ih je nemoguće vjerodostojno potvrditi, a na što upozoravaju i svjetske agencije poput Reutersa te AFP-a.

Kako izgleda situacija u Izraelu i Palestini, možete pogledati u fotogaleriji na vrhu članka.

 

Povezane teme