višegodišnja istraga

Velika akcija EUROPOL-a, austrijske i češke policije: Uhićeno troje ljudi iz BiH

Uhićenje nakon akcije Foto: MUP Republike Srpske
Policija u BiH provela je akciju nakon višegodišnje međunarodne istrage u kojoj je sudjelovao i EUROPOL. Uhićene su tri osobe.

Policijski službenici u BiH proveli su operativnu akciju pod nazivom "Alfa" u sklopu koje su uhićene tri osobe, dvije iz Banja Luke i jedna iz Brčkog.

Svi su osumnjičeni za kazneno djelo organiziranog kriminala, ali i neovlaštene trgovine opojnim drogama, piše Klix.ba. U akciji su, osim policajaca iz Republike Srpske sudjelovali i policajci iz Brčko Distrikta.

U srijedu je, na temelju pretraga Suda BiH i pod nadzorom Tužiteljstva BiH provedeno više pretraga stambenih objekata i vozila uhićenih osoba. 

Tom prilikom policajci su pronašli i oduzeli poslovnu dokumentaciju privatnih poduzeća različitih djelatnosti, veći broj mobilnih uređaja i računala, vatreno oružje kao i nekoliko skupocjenih osobnih vozila.

Osim toga pronađena je i oprema za improvizirani laboratorij za uzgoj i proizvodnju narkotičkih sredstava te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao materijalni dokazi u kaznenom postupku.

Akcija je rezultat višegodišnje međunarodne istrage MUP-a RS-a, tužiteljstva BiH, EUROPOL-a kao i istražnih tijela Republike Austrije i Češke.

Pročitajte i ovo Uhićena je Djevojčica (9) molila susjedu za hranu, vodu i zagrljaj, onda je pronađena mrtva u kontejneru: Reakcija majke sve šokirala

Pročitajte i ovo očevid u tijeku FOTO Strašna prometna nesreća na jugu zemlje: Jedna osoba preminula

 

Povezane teme