brojna svjedočanstva

Uhićen glazbeni mogul Sean Diddy, optužen je za trgovinu ljudima

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Reper Sean Diddy Combs uhićen je u New Yorku. Glazbenog mogula navodno optužuju za trgovinu ljudima.

Slavni reper Sean Diddy Combs uhićen je u New Yorku pod neodređenim optužbama, rekle su savezne vlasti, javlja BBC.

Uhićenje na Manhattanu uslijedilo je nakon racija na dva njegova imanja u Los Angelesu i Miamiju u ožujku u sklopu istrage o trgovini ljudima.

Combsov odvjetnik Marc Agnifilo rekao je da su "razočarani" uhićenjem i da je njegov klijent "nevin čovjek".

Osoba bliska tužiteljstvu rekla je za New York Times kako vjeruje da se slavnog američkog repera sada tereti za reketarenje i trgovinu ljudima u svojstvu seksualne eksploatacije.

Kako piše BBC, uhićenje je izvršeno u sklopu istrage koju provode američki dužnosnici za domovinsku sigurnost.

Američki državni odvjetnik za južni okrug New Yorka Damian Williams potvrdio je uhićenje u priopćenju. "Ranije ove večeri savezni agenti uhitili su Seana Combsa na temelju zapečaćene optužnice koju je podigao SDNY", rekao je tužitelj.

Dodao je da ured planira otpečatiti optužnicu danas ujutro i da će "tada moći više reći".

Glazbeni mogul suočava se s nizom teških optužbi, uključujući optužbe da je silovao maloljetnu djevojku i pokušao prisiliti producenta na seks s drugim muškarcem. 

Reperovi pravni problemi počeli su u studenom 2023., kad je njegova bivša djevojka podnijela tužbu protiv njega. Još dvije žene podnijele su tužbu istog tjedna navodeći da ih je Diddy seksualno zlostavljao i napao.

Jedna žena rekla je da ju je Combs gušio toliko dugo da se onesvijestila.

Među mnogim žrtvama tog glazbenog mogula javila se i bivša manekenka Crystal McKinney, koja tvrdi da ju je kontroverzni reper jednom prisilio na oralni seks tijekom Men's Fashion Weeka 2003. godine.

Kao što je i od ranije već poznato, bivša manekenka samo je jedna od nekolicine osoba koje su optužile repera za napastovanje otkako je reperova bivša djevojka Cassie Ventura podnijela ogromnu tužbu protiv njega u studenom 2023. godine.

Cassie, čije je službeno ime Casandra Ventura, hodala je s Combsom duže od deset godina, a istaknula je da ju je tijekom njihove veze Combs više puta napao, okrutno je tukao i silovao te kontrolirao svaki aspekt njezina života.

Pročitajte i ovo novi atentat Objavljeni novi detalji o napadaču na Trumpa, suradnici bivšeg predsjednika: "On će vjerojatno nastaviti igrati golf"

Pročitajte i ovo "Slušao ih je" Za novi pokušaj atentata, Trump optužio - Harris i Bidena: "Zbog tog narativa metci lete i to će se samo pogoršati"