masakr u Sanskom Mostu

Učenici se opraštaju od ubijene profesorice: "Ne postoje riječi kojima bih opisala tugu..."

Ubijena profesorica Gordana Midžan Foto: Facebook / Screnshoot
Nakon stravičnog masakra, učenici se opraštaju od ubijene profesorice engleskog jezika.

Učenici škole u Sanskom Mostu opraštaju se od svoje profesorice engleskog jezika Gordane Midžan koja je ubijena u masakru u srijedu ujutro.

Policija je tijekom popodneva službeno potvrdila da je ubojica pucajući iz automatskog oružja nešto poslije deset sati usmrtio ravnatelja gimnazije, jednu profesoricu i tajnicu škole u Sanskom mostu. 

Potom je pokušao samoubojstvo pucajući u sebe u predjelu prsišta. Iz bolnice u Banjoj Luci kamo je prevezen potvrdili su kako je u stabilnom stanju te kako će biti podvrgnut operativnom zahvatu. Navodno nije životno ugrožen.

Identitet žrtava policija ne želi potvrditi dok se ne okonča istraga no mediji su ranije prenijeli kako je ubijeni ravnatelj Nijaz Halilović, profesorica engleskog Gordana Midžan i tajnica Nisveta Kljunić.

Ubojica je identificiran kao Mehmed Vukalić koji je u školi bio zaposlen kao domar. Prema tvrdnjama upućenih on je bio u sukobu sa osobama koje je ubio i to zbog stegovnog postupka kojega su oni proveli kao članovi školskog povjerenstva.

Jedna od bivših učenica ubijene profesorice Hanna Dizdarević na svojem je Facebook profilu napisala dirljivu poruku bivšoj profesorici.

"Poštovana, voljena, omiljena moja profesorice, ne postoje riječi kojima se bol i tuga koju trenutno osjećam mogu opisati, Pored toga što ste izvrstan predavač, Vi ste jedno divno ljudsko biće, jedna divna i graciozna žena, primjer.

Uvijek ću se rado sjećati osmijeha na Vašem licu, zvuka Vaših potpetica koji odjekuju hodnikom gimnazije, Vašeg stila, Vaših toplih savjeta koji su meni kao tinejdžerki dosta pomogli i koje dan danas pratim.

Trudili ste se da nastava bude održana što kvalitetnije, ozbiljnije, ali nikad niste mašili priliku da na licima svojih učenika izazovete osmijeh. Važite za pravednog profesora, pamtit ću dok sam živa kad ste mi upisali jedinicu u dnevnik jer sam šaptala drugu iz klupe. Kad se oglasi zvono koje bi označilo kraj časa, preobrazili bi ste se iz Profesorice Gordane u nama svima omiljenu Gocu...

Pričali bi ste o svojim studentskim danima, svojim ljubimcima, davali bi najbolje ljubavne savjete, najljepše komplimente. Posljednji put sam Vas vidjela na maturi svoje sestre, izgledali ste prelijepo kao i obično, zagrlile smo se, udijelile komplimente jedna drugoj, voljela bih da sam Vas barem još jednom vidjela nakon toga.

Zbirka bi se mogla napisati o sa Vama provedenim trenutcima", napisala je Dizdarević. 

Detaljnije o tome tko je ubojica pročitajte OVDJE, a više o detaljima masakra pročitajte OVDJE.

Pročitajte i ovo iz minute u minutu Žalio se na mobing, u školi bili i učenici. Brat domara koji je u BiH počinio masakr: "Ne znam što mu je bilo, bio je vjernik"

Pročitajte i ovo Sanski Most Psihologinja o krvavom piru: "Koliko još puta moramo biti svjedoci ovakvih tragedija da bismo se konačno probudili?"

Pročitajte i ovo ubijene tri osobe Potresna ispovijest svjedoka masakra u školi: "Pritrčao sam pomoći ravnatelju pa me ubojica odgurnuo i..."