Ubojica školarke unaprijed se ispričao zbog zločina

Slika nije dostupna
Napadač koji je seksualno zlostavljao djevojke koje je oteo iz škole u Coloradu te na kraju ubio jednu školarku, a potom i sebe, napisao je svom rođaku pismo na 14 stranica u kojem se unaprijed ispričava zbog zločina koji će počiniti.

Iako je u pismu pisanom rukom spominjao samoubojstvo i smrt, Duane Morrison je u njemu ipak naglasio da se ne radi o oproštajnom pismo, rekao je okružni šerif Fred Wegener. 

Čini se da je pismo pisao nekoliko dana.

Pismo je poslano 27. rujna i nije adresirano na Platte Canyon školu u Baileyu, gdje je Morrison uzeo šest učenica za taoce, ali niti na neku drugu školu. 

U pismu također ne spominje namjeru da bilo kome naudi niti se navodi škola u kojoj je kasnije počinio zločin.

Pismo je u poštanski sandučić rođaka ubojice stiglo upravo na dan kad je Morrison krenuo u svoj divljački pohod, a poslano je iz gradića u blizini škole.

- U pismu zapravo ne piše razlog zašto namjerava učiniti to što je i učinio. No, najvjerojatnije mu je namjera bila ubiti obje djevojke, a potom sebe ili pustiti da ga mi ubijemo, izjavio je Wegener.

Policija tvrdi da je svih šest djevojaka bilo seksualno zlostavljano, no zasad se ne zna do koje mjere.

U ekskluzivnom interviewu za lokalni list "Rocky Mountain News", 15- godišnja učenica Lynna Long, opisala je strašne trenutke.

- Naredio nam je da ustanemo i stanemo u liniju s licem prema zidu. tada je ispalio hitac. Mislim da je to bilo zato što neki nisu bili dovoljno brzi pa nas je želio uplašiti, prenosi list njene riječi. 

Kaže kako im je Morrison rekao da ima dovoljno eksploziva da digne u zrak cijelu školu, a potom je počeo seksualno zlostavljati djevojke koje su stajale okrenute prema zidu.

Policija je kod Morrisona pronašla dva pištolja, a tragom jednog od njih istražitelji su došli do rođaka kojem je ubojica poslao pismo. 

Morrison je Emily Keyes ubio jednim metkom s leđa u glavu, dok je pokušavala pobjeći za vrijeme akcije specijalaca koji su nastojali ući u prostoriju u kojoj je držao dvije učenice. Ostale četiri djevojke nešto ranije je pustio.

Povezane teme