Ubio 49 žena i preradio ih u kobasice

Slika nije dostupna
Serijski ubojica Robert William Pickton želio je ubiti 50 žena, objavilo je kanadsko tužiteljstvo koje treba podgledati videosnimke u kojima ubojica priznaje kako mu je nedostajala samo jedna žrtva da ispuni cilj.

Optužnica u 26 točaka tereti Picktona (56), za ubojstvo prvog stupnja, a sudski proces započet u ponedjeljak bit će, vjerojatno, jedan od najsenzacionalnijih ikada održanih u Kanadi.

Većina žrtava serijskog ubojice bile su prostitutke i ovisnice o
narkoticima koje su nestale s područja Vancouvera 90-ih godina. 

Tužitelj Derrill Prevett počeo je suđenje u ponedjeljak zaprepastivši auditorij otkrićem da je Pickton tužiteljstvu te nazočnom policijskom dužnosniku priznao ubojstvo  49 žena.

'Planirao sam počiniti još jedno ubojstvo i zaokružiti na 50', te 'Iskopao sam vlastiti grob jer sam bio nemaran', citirao je Prevett Picktonove riječi.

Pickton je sama sebe opisao kao masovnog ubojicu koji je zaslužio smrtnu kaznu, prenio je Prevett.

Tako, međutim, ne misli i Picktonova obrana koja poziva suce neka pozorno prate vidosnimke saslušanja u kojima Pickton navodno priznaje ubojstva i u kojima objašnjava kakav je odnos imao sa svojim bratom Davidom s kojim je zajedno uzgajao svinje.

Nakon što Pickton uhićen u veljači 2002., zdravstvene vlasti
upozorile su susjede, koji su možda kupovali svinjetinu s njegove farme, da ne konzumiraju meso jer bi moglo sadržavati i ljudske ostatke.

Nakon uhićenja i provedenih DNK analiza, zahvaljujući kojima su pronađeni tragovi nekih od nestalih žena, vlasti su prerovale zemljište i potrošile 61 milijun dolara na analizu tla.

Tužitelj Prevett je najavio kako će vlada dokazati da je Pickton
ubio šest žena i njihove ostatke preradio u mesne prerađevine jer je kao uspješan svinjogojac, raspolagao za to potrebnom opremom.

Policija je pronašla lubanje u Picktonovu frizeru i DNK analizom utvrdila da pripadaju Sereeni Abotsway i Andrei Joesbury, dvjema prostitutkama nestalima iz siromašnog predgrađa Vancouvera.