Napadač u bijegu

Krvava drama u Austriji! Ubijen načelnik općine, ima i ranjenih: Otkriveni mogući motivi

Austrijska policija, ilustracija Foto: Afp
Ubijen je Franz Hofer, načelnik općine u Austriji. Napadač je u bijegu i smatra se vrlo opasnim te su sve policijske snage na terenu.

Ubijen je Franz Hofer, načelnik općine Kirchberg na Dunavu u Austriji. Odmah nakon strašnog otkrića alarmirane su sve hitne službe, koje su na teren izašle s oklopnim vozilom Cobra. Napadač je navodno upucao još dvoje ljudi.

Načelnik je ubijen na livadi, a osumnjičeni počinitelj, inače lovac, u bijegu je i smatra se vrlo opasnim, izvijestio je Krone. Mjesto zločina je u susjednoj općini Altenfelden, otprilike 500 metara od glavne ceste. Tim za istragu i forenzički stručnjaci trenutačno pomno pregledavaju mjesto ubojstva.

Pozadina zločina vjerojatno je dugogodišnji spor između lovaca vezan za odstrel jelena, a čini se da je situacija sada eskalirala.

Zbog pucnjave su šokirani članovi Hoferove Austrijske narodne stranke. Voditelj ogranka stranke u Linzu Florian Hiegelsberger za sve je saznao u 9:15.

"To je ludilo", rekao je.

U međuvremenu je o pokušaju atentata obaviješten i guverner Gornje Austrije Thomas Stelzer.

Pročitajte i ovo napadač uhićen Užas u Zagrebu: Napao ga u kafiću i pretukao do smrti

Pročitajte i ovo završila na psihijatriji Detalji slučaja koji je šokirao Njemačku i Srbiju: Djevojčica nožem ubila sestru, objavljeno i zbog čega

Povezane teme