Član bande

U strahu za život kolege, policajac upucao mladića: Otkriveno koga je ubio, prijeti mu velika osveta

Prosvjed u znak podrške Chrisu Kabi Foto: Profimedia
Odbačena je optužnica protiv policajca koji je prije dvije godine ubio člana bande 67, Chrisa Kabu.

Člana zloglasne britanske bande 67 Chrisa Kabu ubio je policajac, nakon što je policija prepoznala automobil koji je Kaba u tom trenutku vozio.

U strahu za život svojeg kolege, policajac Martyn Blake (40) otvorio je vatru na Kabu (24) i ubio ga. Svega nekoliko dana prije smrti, Kaba je u noćnom klubu Oval Space u istočnom Londonu dva puta zapucao na člana neprijateljske bande. Jednom u samome klubu kada mu je pucao u jedu nogu, a drugi put izvan kluba kada mu je pucao u drugu nogu. Dogodilo se to 30. kolovoza 2022. Šest dana kasnije, Kaba je upucan.

Obitelj je tijekom suđenja policajcu Blakeu tvrdila da je Kaba htio promijeniti svoj život i postati arhitekt. Vlasti vjeruju da će se banda htjeti osvetiti policajcu koji je u međuvremenu bio suspendiran. Sada, nakon suđenja, bit će vraćen na svoje prijašnje mjesto.

"U gotovo 30 godina službe nikad nisam bio toliko zabrinut za dobrobit službenika ili njegove obitelji, kao što sam sada. Postoje konkretni podaci koji ukazuju na opasnost za njegov život", priopćio je viši dužnosnik policije, piše The Telegraph.

Banda 67

Banda 67 pila je poznati "drill rap kolektiv" čiji su članovi nominirani i za glazbene nagrade. No policija tvrdi da su također bili kriminalna skupina. Njihovi članovi osuđivani su za ubojstva, pucnjave, napade nožem i dilanje droge.

Tri muškarca koji su bili s Kabom u noćnom klubu tijekom napada na člana druge bande osuđeni su zbog sudjelovanja u napadu.

Chris Kaba sitnim kriminalom počeo se baviti još kao tinejdžer. Bio je osuđen na četiri godine zatvora u Zavodu za mlade prijestupnike. Pušten je 2020., ali je uskoro ponovno uhićen nakon što je u njegovom autu pronađen nož. U travnju 2022. dobio je zabranu pristupa svojoj trudnoj djevojci zbog obiteljskog nasilja. U međuvremenu je postao i otac.

Pročitajte i ovo "Župan se nije htio javiti" VIDEO Žena stala pred Plenkovića i prekinula svečanost: "Znate li tko sam ja?"

Pročitajte i ovo poginuo šef Rebra Policija se oglasila o smrti Ante Ćorušića: Objavljeni detalji tragedije u bolnici

Pročitajte i ovo grozan slučaj Je li ovo rješenje za slučaj problematičnog dječaka? "S mamom se ne može dogovoriti"

 

Povezane teme