U BLEDU

Buknuo požar u sauni hotela - 170 gostiju hitno evakuirano

Požar u hotelu Foto: N1 Slovenija
U hotelu Rikli, jednom od najpoznatijih hotela na Bledu, u noći sa četvrtka na petak izbio je požar u hotelskoj sauni zbog kojeg su evakuirani svi gosti, a i hotel je privremeno zatvoren.

Hotel Rikli na Cankarjevoj cesti jedan je od najpoznatijih na Bledu. Policija je poziv iz hotela da gori sauna dobila oko 1:35 u noći s četvrtka na petak. Iz hotela Rikli su rekli da privremeno zatvaraju svoj vrata, ali bez ikakvih drugih informacija. Iz policije su rekli da je navodno izgorio dio kompleksa bazena, a ono najbitnije je da nitko od osoblja i gostiju nije ozlijeđen, izuzev što se troje gostiju nagutalo dima kojim aje odmah pružena lječnička pomoć

Iz hotela Rikli, koji pripada Sava hotels & resorts brendu, objasnili su da su su nakon zvuka alarma smjesta evakuirali goste i djelanike, a svim su osigurali alternativni smještaj u drugim hotelima na Bladu. 

Policija i istražitelji obilaze opožareno mjesto i skupljaju dokaze o uzrocima i okolnostima požara, a o kojima će naknadno obavijestiti državno odvjetništvo i javnost.

Prema riječima zapovjednika DVD-a Bled Domna Kunčiča, noću su aktivirane sve postrojbe u općini iz osam vatrogasnih društava. Prema njegovim riječima, intervencija je trajala oko tri sata. “Naš dio posla odrađen je brzo, učinkovito i po našem mišljenju uspješno – unatoč složenosti situacije u hotelu je bilo dosta gostiju koji su morali biti evakuirani”, objasnio je Kunčič za N1. Na intervenciji su sudjelovala i druga dobrovoljna vatrogasna društva s područja općine Bled te profesionalni vatrogasci iz Jesenica s ljestvama.

Dodajmo da je ovo drugi požar u dva dana u nekom slovenskom hotelu, jer je u četvrtak rano ujutro izbio požar u ljubljanskom hotelu Slon.

Pročitajte i ovo Nakon 34 godine Vladin plan za priuštiv stan: "Kupcima ćemo vraćati dio poreza, a jedan program izazvat će veliku polemiku u javnosti"

Pročitajte i ovo Pobijedila na sudu Radnica tužila šefa jer ju nije pozdravio i dobila odštetu: "Zbog njega sam patila od tjeskobe"

 

Povezane teme