u New Yorku

VIDEO Nasrnuo nožem na Židova ispred sinagoge i povikao: "Želite li umrijeti?"

Napad na židova u New Yorku Foto: X / Screenshot
U New Yorku je došlo do napada na Židova ispred sinagoge. Napadač je optužen za napad i zločin iz mržnje.

U subotu navečer 22-godišnji Vincent Sumpter izbo je muškarca židovske vjeroispovijesti u četvrti Brookyn u New Yorku. Prilikom napada govorio je "oslobodite Palestinu" te je pitao svoju žrtvu želi li umrijeti. 

Sumpter je optužen za napad i zločin iz mržnje te će uskoro biti izveden pred sud, piše New York Times. 

 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

Do napada je došlo ispred sinagoge, a Rabin je policiji potvrdio da se napadač svađao s nekoliko ljudi prije nego što je napao 30-godišnjeg Michela Dabrowskina. Rabin je također potvrdio da je Dabrowskin odvezen u bolnicu i da nije životno ugrožen. 

"Ovo je vrlo ozbiljan incident, u posljednje je vrijeme bilo mnogo antisemitske retorike. Zabrinut sam zbog toga", rekao je rabin Behrman. 

Ranije ovog mjeseca dvije osobe su optužene za zločine iz mržnje u Brooklynu nakon što su išarale dom židovskog ravnatelja muzeja. 

Izvršni direktor Vijeća za odnose sa židovskom zajednicom u New Yorku Mark Treyger komentirao je napad na društvenim mrežama:

"Ovo je opasna eskalacija klime u kojoj se nalazimo i trebala bi razbjesniti svakog Njujorčanina jer je ovo napad na svakoga od nas”, napisao je.

Pročitajte i ovo Jadrolinija ili Starolinija? Bivši kapetan Lastova komentirao je stanje broda i u kakvom ga je stanju ostavio: "Sutra bih s njime pošao preko Pacifika"

Pročitajte i ovo Detalji požara Dnevnik Nove TV u posjedu šokantne snimke nadzorne kamere koja otkriva detalje požara na zagrebačkoj Pešćenici

 

Povezane teme