U nasilju diljem Iraka 52 ubijena i desetine ranjenih

Slika nije dostupna
Prema zadnjim podacima u nedjelju je u nizu bombaških napada i napada automobilima-bombama u Bagdadu i okolici poginulo najmanje 52 Iračana, među kojima je najmanje 35 policijskih novaka, a oko 60 osoba je ozlijeđeno, izvijestila je policija.

'Dvojica napadača-samoubojica umiješala su se među novake koji su se okupili ispred zgrade državne policije' u četvrti Qadissiyah, pri čemu je poginulo 35 novaka, a 60 ih je ozlijeđeno, rekao je glasnogovornik policije.

Centri za novačenje policajaca i vojnika najčešća su meta naoružanih probunjenika koji se bore protiv državnih vlasti.

U središtu Bagdada jutros su ubijena četiri civila, a deset ih je ozlijeđeno u napadu automobilom-bombom i bombom kućne izrade koje su eksplodirale gotovo istodobno, izvijestila je policija. 

U eksploziji bombe kućne izrade u predgrađu Bagdada Radwaniyahu poginule su još tri osobe, a u napadu automobilom bombom u Yussufiyahu, 25 km južno od
Bagdada poginule su tri osobe, a 15 ih je ozlijeđeno.

Blizu trga Tayaran u središtu Bagdada eksplodirao je još jedan automobil-bomba pri čemu su dvije osobe poginule, a 7 ih je ozlijeđeno. Automobil-bomba eksplodirao je u jugozapadnoj dijelu glavnoga grada gdje je ubijen jedan civil, a šest ih je ozlijeđeno.

Povezane teme