Velika potraga

Tužan kraj potrage: Pronađeno tijelo Đure Topića, koji je nestao u ribolovu u Nizozemskoj

Đuro Topić Foto: Facebook/Posavski zavičaj
Dvadesetak kilometara od brane Borgharen na rijeci Maas, odakle se zadnji put javio, pronađeno je rijelo Đure Topića (37), koji je nestao 11. listopada kada je otišao u ribolov.

Tijelo 37-godišnjeg Đure Topića, koji je nestao u petak 11. listopada dok je na nizozemskoj rijeci Maas lovio ribu, pronađeno je u subotu dvadesetak kilometara nizvodno od brane Borgharen na rijeci Maas, odakle se zadnji put javio kada mu motor na čamcu nije htio upaliti

Vijest su za Fenix-magazin.de potvrdili prijatelji obitelji. Tijelo preminulog Hrvata pronađeno je tijekom privatne potrage u kojoj je u subotu sudjelovalo više od stotinu ljudi.

Đuro Topić živio je u Alsdorfu kod Aachena, u njemačkoj saveznoj zemlji Sjeverna Rajna-Vestfalija. Topić je otišao u ribolov na rijeku Maas. Obitelj se posljednji put čula s njim u noći s 11. na 12. listopada i tada je bio na brani u Borghagenu. Policija je započela potragu, a rodbina i prijatelji Đure Topića pozvali su na akciju traženja nestalog Hrvata. Iako su se svi nadali sretnom ishodu, nažalost, njegovo je tijelo pronađeno u subotu.

Nizozemski službenici pretpostavljaju da je riječ o tragičnoj nesreći te je stoga daljnja istraga prekinuta.

Pročitajte i ovo Nestao na rijeci Veleposlanstvo u potrazi za nestalim Hrvatom: "Poslali smo zahtjeve bolnicama..."

Pročitajte i ovo Na rijeci Maas Pronađen čamac nestalog Hrvata, objavljen njegov zadnji video: "Pogledajte kako dere voda"

Pročitajte i ovo otišao u ribolov Hrvatu (37) izgubio se svaki trag, obitelj moli za pomoć: Helikopterima i brodovima traže ga u tri zemlje