Nakon terorističkog napada

Turska napala kurdske militante u Iraku i Siriji: "Operacije se nastavljaju"

Ilustracija Foto: Getty Images
PKK se nekoliko desetljeća bori protiv turskih vlasti, a terorističkom organizacijom proglasili su ga i Sjedinjene Države i Europska unija.

Turska je nakon terorističkog napada u Ankari projektilima gađala lokacije povezane s kurdskom militantnom skupinom Radničkom strankom Kurdistana (PKK) u sjevernom Iraku i sjevernoj Siriji, objavilo je tursko Ministarstvo obrane.

"Provedena je zračna operacija protiv terorističkih ciljeva na sjeveru Iraka i Sirije te su uspješno su uništena ukupno 32 teroristička cilja", navodi se u priopćenju Ministarstva, dodajući da se operacije nastavljaju.

Počinitelji napada u Ankari su vrlo vjerojatno pripadnici PKK, zabranjene u Turskoj, rekao je ranije ministar unutarnjih poslova Ali Yerlikaya, prenosi Reuters. Postrojenja turske zrakoplovne industrije (TAI) u Ankari bila su u srijedu meta terorističkog napada u kojem je poginulo pet, a ranjeno 22 ljudi. Dvoje terorista koji su izveli napad, od kojih je jedna bila žena, eliminirani su, priopćio je Yerlikaya.

PKK se nekoliko desetljeća bori protiv turskih vlasti, a terorističkom organizacijom proglasili su ga i Sjedinjene Države i Europska unija. 

TUSAS je najveći turski proizvođač zrakoplova i helikoptera, između ostalog i prvog turskog borbenog zrakoplova KAAN. Vlasnici su vlada i turska zaklada oružanih snaga, a zapošljava više od 10.000 ljudi. 

Pročitajte i ovo Je li konačno odlučio? Vučić odbio Putinov poziv: "Ipak postoje crvene linije u našoj vanjskoj politici koje nećemo prijeći"

Pročitajte i ovo Bivša manekenka Nove optužbe: "Trump me seksualno zlostavljao, bila sam žrtva uvrnute igre njega i Jeffreya Epsteina"