"Slušao ih je"

Za novi pokušaj atentata, Trump optužio - Harris i Bidena: "Zbog tog narativa metci lete i to će se samo pogoršati"

Donald Trump Foto: Afp
Za novi pokušaj atentata je bivši predsjednik Donald Trump optužio predsjednika Joe Bidena i protukandidatkinju Kamalu Harris.

Donald Trump je u ponedjeljak za novi pokušaj atentata na sebe okrivio predsjednika Joe Bidena i njegovu potpredsjednicu Kamalu Harris, demokratsku predsjedničku kandidatkinju.

Sumnjivac je "slušao Bidenov i Harrisin narativ i postupio shodno tome", rekao je bivši američki predsjednik za Fox News, ponovivši optužbe koje je već iznio nakon prvog pokušaja atentata 13. srpnja koji je izbjegao.

"Zbog tog narativa komunističke ljevice, metci lete i to će se samo pogoršati", poručio je Trump na svojoj društvenoj mreži Truth Social.

"Uvijek sam osuđivao političko nasilje. Uvijek ću ga osuđivati", odgovorio mu je demokratski predsjednik Biden, pozvavši da se nesporazume između Amerikanaca riješi na miran način na biralištima, a ne pod prijetnjom puške.

Pokušaj atentata počinio je proukrajinski nastrojen Amerikanac Ryan Wesley Routh (58).

Pročitajte i ovo Svi pričaju o tome Na našem otoku uočeno "izvanzemaljsko čudo": "Bilo me strah, strašno je to vidjeti"

Pročitajte i ovo Velika promjena vremena Meteorolog objasnio kako je došlo do poplava s kojima se Europa bori: "Nismo mogli ni sanjati da će se dogoditi ovakva katastrofa"

Povezane teme