Pohvalio agente

Trump opisao dramatične trenutke nakon atentata, objasnio i kako je ostao bez cipela: "Trebao bih biti mrtav"

Donald Trump privatnim je zrakoplovom otputovao prema Milwaukeeju, a na letu je novinaru The Post Sundaya opisao dramatične sekunde nakon atentata na stranačkom skupu u Pennsylvaniji.

Liječnik u bolnici rekao je da nikad nije vidio nešto ovakvo, nazvao je to potpunim čudom, rekao je Trump novinaru The Post Sundaya u svojem privatnom zrakoplovu kojim je letio prema Wisconsinu govoreći o atentatu koji je ni 48 sati ranije preživio u Pennsylvaniji. 

Kako piše NY post, dok je govorio, glava mu je bila omotana zavojem, ali je njegovo osoblje inzistiralo na tome da ga se ne fotografira.

"Uopće ne bih trebao biti ovdje, trebao bih biti mrtav", naglasio je Trump te dodao da ga je spasilo što je u tom času okrenuo glavu kako bi pročitao podatke o ilegalnim migracijama. Naglasio je i da su ga agenti ispratili s pozornice, iako je, kaže, tražio da nastavi govoriti.

"Rekli su mi da nije sigurno i da trebamo otići u bolnicu", ispričao je.

Opisao je dramatične trenutke i rekao da su agenti tajne službe doletjeli čim je počela pucnjava. Podigao je rukav košulje kako bi pokazao masnicu na desnoj ruci. Objasnio je i svoju potragu za cipelama nakon pucnjave.

"Agenti su me tako snažno oborili na pod da su mi se izule cipele, a vežem ih čvrsto", rekao je uz osmijeh.

"Agenti su napravili fantastičan posao"

Pohvalio je rad agenata te njihovu eliminaciju napadača nazvao herojskom.

"Skinuli su ga jednim hicem između očiju", rekao je pokazavši prstom na korijen nosa.

"Napravili su fantastičan posao. To je nama svima nevjerojatno", rekao je.

Komentirao je fotografiju koja je nastala u sekundama nakon atentata kada je s podignutom pesnicom pozdravio ljude na skupu u Butleru.

"Mnogi su mi rekli da je to jedna od najupečatljivijih fotografija koje su ikad vidjeli", izjavio je govoreći o trenutku koji je obišao svijet. 

 

Povezane teme