Sve službe na terenu

VIDEO/ FOTO Teroristički napad u Turskoj: Dvoje terorista ubijeno, talačka kriza još nije gotova

U srijedu je napadnut kompleks TAI, turske avioindustrije, a vlasti i mediji u Turskoj napad su označili kao teroristički.

Snažna pucnjava i eksplozije čule su se u srijedu poslijepodne u glavnom pogonu turske zrakoplovne industrije (TAI) u glavnom gradu Ankari. Navodno je izveden teroristički napad na objekte (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan te je došlo do eksplozije.

Riječ je o kompleksu TAI, turske avioindustrije, a vlasti i mediji u Turskoj napad su označili kao teroristički.

"Četiri osobe ubijene su u napadu u Turskoj", rekao je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan. Ranije se spominjalo da je troje osoba poginulo, ali prema novim informacijama taj broj popeo se na četiri. 

Najmanje 14 osoba je ozlijeđeno.

"Troje od 14 osoba ozlijeđenih u današnjem terorističkom napadu u Ankari u kritičnom su stanju", rekao je ministar unutarnjih poslova Ali Yerlikaya.

Dvoje napadača - muškarac i žena - ubijeno je.

"Dvoje počinitelja koji stoje iza današnjeg napada u Ankari ubijeno je", rekao je turski ministar unutarnjih poslova. Ali Yerlikaya rekao je da je "dvoje terorista neutralizirano u terorističkom napadu usmjerenom na Turkish Aerospace Industries Inc".

U Turskoj su se građani požalili da imaju poteškoće u korištenju društvenih mreža poput YouTubea, Instagrama, Facebooka i X-a te je blokiran internet.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Nakon napada društvenim mrežama počele su se širiti snimke i fotografija navodno jednog od terorista koji je izvršio napad. Nekoliko naoružanih napadača pokušalo je upasti u prostorije i nakon toga počela je pucnjava. 

Turski NTV javlja da je skupina napadača došla do ulaza taksijem u trenutku kada se odvijala smjena zaštitara. Jedan napadač detonirao je bombu, a drugi su ušli. Navodno i dalje traje pucnjava te se spominje da postoji mogućnost da su napadači za taoce uzeli dio osoblja tvrtke.

Turski specijalci stigli su na mjesto napada. Onamo ih je doveo helikopter.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

Napad je potvrdio i turski ministar unutarnjih poslova Ali Yerlikaya.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

"Dogodio se teroristički napad na objekte Turkish Aerospace Industries Inc. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan. Nažalost, nakon napada imali smo poginule i ozlijeđene. Neka se Bog smiluje našim mrtvima, a našim ranjenima želim brz oporavak. Javnost će biti obaviještena o razvoju događaja. Molimo vas da uzmete u obzir izjave iz službenih izvora", poručio je Yerlikaya.

Pročitajte i ovo Ilija novog doba VIDEO Milanović objavio video: "Stani, more, moj Dragane"

Pročitajte i ovo Predan pritvorskom nadzorniku Muškarac na Trešnjevci nasrnuo na policajce koji su ga pokušali legitimirati: Pogledajte što su pronašli u njegovu stanu

Pročitajte i ovo Pripazite HALMED objavio važnu vijest: Povlači se serija jednog lijeka

 

Povezane teme