NATO ga prati

Teretni brod s 26 članova posade otet u Indijskom oceanu

Slika nije dostupna
Teretni brod pod panamskom zastavom s 26 članova posade, uglavnom Indijaca, danas rano ujutro oteli su gusari u Indijskom oceanu u somalskim vodama, rekla je glasnogovornica NATO-a.

'Al Halik, brod koji plovi pod panamskom zastavom, otet je u četvrtak ujutro u somalskim vodama', rekla je glasnogovornica Sjevernoatlantskog saveza u telefonskom razgovoru. 'Na brodu je bilo 26 članova posade, 24 Indijca i dva Mianmarca', dodala je. Napad se dogodio oko 300 km zapadno od Sejšela, priopćila je europska operacija za borbu s gusarstvom Atalante. Zrakoplov sejšelske obalne straže javio je da brod Al Halik plovi prema somalskoj obali.

NATO-ov brod najbliži mjestu napada udaljen je osam sati plovidbe, ali 'mi surađujemo s partnerima u koaliciji' EU-a, SAD-a i drugih neovisnih misija u Adenskom zaljevu, rekla je glasnogovornica NATO-a.

Drugi brod, Jolly Rosso, koji plovi pod talijanskom zastavom, našao se pod gusarskom paljbom između somalske obale i Sejšela, rekla je glasnogovornica. No 'mi držimo da otmica tog broda nije uspjela', rekla je. Talijanski teretni brod uspio je pobjeći napadačima, pri čemu nitko nije ozlijeđen, objavio je Atalante. (Hina)

Povezane teme