Nesreća u Indoneziji

Turistica umrla nakon strašnog napada u moru: "Zabila joj se točno u prsa"

Talijanska surferica Giulia Manfirni Foto: Instagram
Surferica Giulia Manfirni poginula je nakon što ju je sabljarka ubola direktno u prsa.

Talijanska surferica Giulia Manfirni (36) poginula je kod indonezijskog otoka Mentawaija, smještenog u Zapadnoj Sumatri, nakon što ju je tijekom surfanja napala sabljarka i probola joj prsa. Dvije osobe koje su bile u blizini pokušale su joj pomoći i kasnije je prevezena u bolnicu.

James Colston, koji je s njom vodio putničku agenciju, objavio je na Instagramu: "Usprkos trudu njezina partnera, ljudi iz lokalnog odmarališta i doktora Giulia nije mogla biti spašena."

Lahmudin Siregar, vršitelj dužnosti voditelja Regionalne agencije za upravljanje katastrofama otoka Mentawaija, rekao je da je on vijest o tragediji dobio od načelnika okruga Southwest Siberut, izvijestio je BBC.

"Neočekivano, sabljarka se zabila ženi ravno u prsa", rekao je novinskoj agenciji.

Prijašnja istraživanja pokazala su da su napadi sabljarki na ljude rijetki, ali mogu biti opasni. Te ribe poznate su po svojoj brzini i agresivnim pokretima, pogotovo kada se osjećaju ugroženo.

Colston je rekao da se radi o "bizarnoj nesreći" i da je njegova suradnica preminula "radeći ono što je voljela u mjestu koje je voljela".

"Giulia je bila žila kucavica ove tvrtke i njezin zarazni entuzijazam za surfanje, snijeg i život pamtit će svi koji su se s njome susreli", zaključio je.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća FOTO Sudar u centru Zagreba, ima ozlijeđenih: "Hitna je tu, sve je puno policije, stakla i plastike"

Pročitajte i ovo Nižu se reakcije Svijet na rubu rata: "Ako to učine, bio bi to opasan i zabrinjavajući razvoj događaja"

Povezane teme