Zanimljiv broj bodova

Švicarska pobjedom na Eurosongu srušila dva rekorda: Jedan nikako nije za pohvalu

Nemo Foto: Afp
Švicarska je pobjedom na Eurosongu srušila dva rekorda.

Švicarska je u finalu Eurosonga pobijedila uz veliku pomoć stručnih žirija iz 37 zemalja. Mnoge je ta pobjeda Nema, koji je prema kladionicama imao 15 posto šanse za pobjedu u odnosu na hrvatskih 50 posto, potpuno iznenadila, posebno jer je u finale ušao tek četvrtog mjesta u polufinalu.

Što se tiče bodova publike, Švicarska je tek na četvrtom mjestu – nikad u povijesti Eurosonga izvođač s manje bodova publike nije uspio pobijediti.

Dosadašnji rekord u broju bodova žirija držala je Velika Britanija, koja ih je 2022. dobilo 283, a Švicarska je ovog puta dobila 365.

Pročitajte i ovo Veliki uspjeh u Švedskoj Baby Lasagna o Eurosongu, drugom mjestu i podjeli bodova: "Neće ti žiri dolaziti na koncerte"

Nikad se nije dogodilo ni da 22 od 37 stručnih žirija istom izvođaču daju po 12 bodova, a nije se još dogodilo ni da kladionice u ovolikoj mjeri promaše pobjednika Eurosonga, izvijestio je Index.

Na primjer, Loreen je prošle godine uvjerljivo pobijedila nakon što je u finale ušla s istim postotkom šanse za pobjedu koje je ove godine imao Baby Lasagna.

Povezane teme