Potop u Fojnici

Stravična snimka iz zraka: Potopljene kuće i dvorišta, ljudi zatočeni na katovima, izdana hitna obavijest

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Poplave, klizišta, odroni, ljudski životi… Bosna i Hercegovina bori se s katastrofom čije će se posljedice još dugo osjećati. Iz Fojnice, jednog od poplavljenih mjesta u susjednoj državi, dolaze snimke iz zraka. Kuće, dvorišta, prometnice i džamija su pod vodom...

Snimka dronom pokazuje razmjere katastrofalne poplave koja je pogodila općinu Fojnicu u BiH. Kuće su pod vodom, dvorišta se ne vide, a materijalna šteta je ogromna. Kako je neslužbeno objavljeno, u poplavama u ovom području dvije su osobe poginule, piše Mahalla.ba.

Bujične poplave u potpunosti su pod vodom ostavile selo Luke nadomak Fojnice te prouzrokovale veliku materijalnu štetu i ljudske žrtve.

Javna komunalna tvrtka Šćona izdala je hitnu obavijest građanima da voda iz gradskog vodovoda trenutačno nije za piće. Prema riječima direktora, poplave su dovele do zamućenja izvora te postoji opasnost od kontaminacije vode bakterijama i drugim štetnim tvarima. Stanovništvu se preporučuje da ne koristi vodu za piće, kuhanje ili osobnu higijenu dok se ne obavi detaljna analiza vode.

Dramatična situacija nastavlja se u cijelom slivu rijeke Željeznice, a kako se vidi na fotografijama iz zraka, selo Luke kod Fojnice je u potpunosti pod vodom.

Pročitajte i ovo Iz minute u minutu FOTO/VIDEO Pod ruševinama najmanje 20 mrtvih, traju akcije spašavanja: "Izvukli smo dijete pored kojeg su bili mrtvi roditelji. To je bio najteži trenutak“

Povezane teme