BIA i policija u akciji

Dačić potvrdio: "Uhićen je hrvatski špijun u Beogradu"

U kontraobavještajnoj operaciji Srbija je, kako tvrde tamošnji mediji, uhitila osobu za koju se sumnja da je hrvatski špijun.

Sigurnosno-informativna agencija BIA na području grada Beograda u ponedjeljak rano ujutro je provela kontraobavještajnu operaciju i uhitila hrvatskog špijuna, objavio je srpski list Novosti, medij inače blizak predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

List navodi da je akcija rezultat višemjesečnog operativnog rada BIA-e i nastavak suzbijanja špijunskog i destruktivno-subverzivnog djelovanja hrvatske obavještajno-sigurnosne službe SOA.

Ministar unutarnjih poslova Srbije Ivica Dačić u ponedjeljak je ponovio tvrdnje srbijanskih medija da je na području Beograda uhićen hrvatski špijun, Dačić je novinarima u Palači Srbija u Beogradu rekao da je akciju hapšenja izvela BIA i dodao: "Policija je samo davala logističku podršku."

U vezi informacija o uhićenju oglasilo se hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Jednog hrvatskog diplomata Srbija je potkraj prošle godine proglasila personom non grata. Naime, Ministarstvo vanjskih poslova Srbije (MSP) u studenom je nepoželjnom osobom proglasilo prvog tajnika hrvatskog veleposlanstva u Srbiji Hrvoja Šnajdera jer je grubo izišao iz okvira diplomatskih normi, priopćio je srbijanski MSP, ne navodeći više detalja.

Tim povodom je diplomatska nota uručena hrvatskom veleposlaniku Hidajetu Biščeviću. Srpski portal Novosti je tada objavio neslužbenu informaciju da je Šnajder protjeran zbog dokumentirane špijunaže i vrbovanja za rad za hrvatsku službu.

Pročitajte i ovo Teroristički napad FOTO/VIDEO Objavljeno kako je izgledalo privođenje Sirijca koji je nožem izbo ljude, ali i snimka Islamske države: Istražitelji u jedno nisu sigurni

Pročitajte i ovo Velika opasnost Lako je dostupan u gradovima uz obalu i postao je možda i teži problem od droge: "Leže po ulici, ne znaju za sebe"

Povezane teme