napeto na dalekom istoku

Dramatično televizijsko obraćanje: "Ako nađemo još jedan, objavit ćemo rat!"

Kim Jong Un, sjevernokorejski vođa Foto: Afp
Vlasti u Pjongjangu tvrde da su na svojem teritoriju pronašle ostatke južnokorejskih dronova. Poručile su svojim južnim susjedima da bi svako daljnje kršenje njihova suvereniteta moglo rezultirati objavom rata.

Sjevernokorejske vlasti tvrde da su pronašle ostatke južnokorejske vojne bespilotne letjelice na svojem teritoriju. Tijekom dramatičnog televizijskog obraćanja u Pjongjangu poručili su da bi svako daljnje kršenje njihova suvereniteta rezultiralo objavom rata.

Napetost između ove dvije zemlje nastala je u svibnju ove godine, kad je Sjeverna Koreja počela svojem južnom susjedu preko granice slati balone pune smeća. Iz Seula su im odgovorili s emitiranja propagande preko zvučnika.

Osim toga, Sjeverna Koreja optužila je Južnu da je tijekom listopada uočila dronove iznad Pjongjanga u tri navrata. Zaprijetili su im da će odgovoriti silom ako to ponove.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Južnokorejsko ministarstvo obrane za Newsweek je poručilo kako tvrdnje Pjongajnga nisu vrijedne provjere niti zaslužuju odgovor. Još uvijek se nisu izjasnili o tome tko je odgovoran za te dronove, njihova vojska ili civili. 

Također su iz Seula poručili da bi svaki njihov komentar samo vodio u daljnji sukob sa Sjevernom Korejom. 

Pročitajte i ovo Građani u čudu Poskupjet će mnogima omiljeni napitak: "To se nikako ne bi smjelo dodatno naplaćivati"

Pročitajte i ovo Istraga u tijeku Policija se oglasila zbog eksplozije: Zagrepčane uznemirila glasna detonacija