u philadelphiji

Ruski imigrant u kući skrivao dovoljno eksploziva da sravni cijeli kvart: Majka imala nevjerojatno objašnjene

Ruski imigrant kojem je u stanu pronađen eksploziv Foto: X / Screenshot
Ruskom imigrantu policija je pronašla dovoljno eksploziva da sravni cijeli blok. Zadržan je u pritvoru i optužen za palež i posjedovanje oružja za masovno uništenje.

Ruski državljanin po imenu Evgenij Sadrislamov optužen je za proizvodnju oružja za masovno uništenje nakon što je u njegovom stanu u Philadelphiji pronađeno dovoljno eksploziva za "sravniti cijeli blok".

Nakon što su vatrogasci u petak dobili dojavu o dimu u njegovoj kući, došla je i policija koja je otkrila laboratorij za izradu bombi s više od 50 kilograma eksplozivnih naprava kućne izrade.

Osim toga, New York Post piše da su u stanu pronađene kemikalije i drugi materijali kao i opsežna literatura o izradi bombe. 

"Njegovim uhićenjem smo izbjegli stvarno veliku tragediju", rekao je predstavnik policije. 

"Ovo je bila velika opasnost za zajednicu. Posjedovao je eksploziv koji je mogao sravniti cijeli blok", dodala je pomoćnica okružnog tužitelja Angela Brennan.

Sadrislamovi susjedi su evakuirani nakon dojave o požaru, a ovo nije prvi put da se našao iza rešetaka. 2020. godine je bio na uvjetnoj kazni nakon što mu je u kući pronađen komercijalni vatromet. 

Njegova majka tvrdi da nije imao zle namjere te da mu je hobi bio izrada vatrometa.

Sada je taj ruski imigrant optužen za palež, posjedovanje oružja za masovno uništenje i druga povezana kaznena djela. Do kraja istrage bit će zadržan u pritvoru. 

Pročitajte i ovo oštećen prtljažni prostor Zrakoplov Croatia Airlinesa hitno otkazao polijetanje: Iz prtljažnog prostora čuli buku, putnici evakuirani

Pročitajte i ovo Horor na istoku Hrvatske Sinu (5) na leđima crtao kukasti križ i tjerao ga da ga dira, sve je snimljeno: "Koga to mažeš? Tati mažeš..."

 

 

Povezane teme