I novi udžbenici povijesti

Rusija u škole uvela novi predmet: "To je sjajno, to djeci treba"

Ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
U novoj školskoj godini ruski učenici slušatće novi predmet Osnove sigurnosti i obrane domovine na kojem će ućiti o dronovima, vojnim pravilima, ali i kako rukovati kalašnjikovom.

Početak nove školske godine u Rusiji obilježen je novim predmetom koji je uveden, a riječ je o Osnovama sigurnosti i obrane domovine. Oni od 13 i više godina učit će o borbenim dronovima i vojnim pravilima, a starijoj djeci čak će pokazati kako se rukuje kalašnjikovom.

"Pozdravljam to", rekla je Anna ispred vrata jedne škole u Moskvi, nakon što je upravo ostavila unuka.

Olga, još jedna baka, složila se s time.

"To je sjajno. Osnovno vojno obrazovanje je važno. U moje vrijeme sastavljali smo kalašnjikov za minutu. Mislim da djeci to treba", piše Sky News.

Novi kurikulum dio je kontinuiranih pokušaja Rusije da oblikuje način na koji društvo gleda na rat u Ukrajini - kao na obrambenu akciju protiv zapadne agresije i navodno oslobađanje fašističke države.

Kremlj je ponovno napisao udžbenike povijesti, kao što je to učinio za svaku novu akademsku godinu od početka sukoba. U poglavlju o takozvanoj specijalnoj vojnoj operaciji nalazi se citat Vladimira Putina koji tvrdi da Rusija nije započela rat.

Pročitajte i ovo Završena opsada Pogledajte kakvu majicu nosi muškarac koji je prijetio pištoljem u zagrebačkoj bolnici

Pročitajte i ovo Simo tamo Oglasio se HDZ o Plenkovićevim putovanjima: "Milanović je stjeran u kut..."

Pročitajte i ovo drama u bolnici Svjedoci s Rebra o trenucima strave: "Doktorica je rekla da je čovjek s pištoljem u bolnici. Skakali smo kroz prozore"

 

 

 

 

 

 

Povezane teme