Ima ozlijeđenih

VIDEO Bombe pale na grad: Pogledajte trenutak kada je eksplozija odjeknula ulicama

Napad na Harkiv Foto: screenshot/mreža X
U večernjim satima tijekom nedjelje Rusija je navođenim bombama napala Harkiv. Ima ozlijeđenih, dijelovi grada bili bez struje.

Rusija je u nedjelju navečer napala Harkiv. U napadu je ozlijeđeno 13 osoba. Među ranjenima je sedam žena u dobi od 22 do 83 godine i pet muškaraca u dobi od 21 do 38 godina, navode regionalne vlasti.

Pogođene su tri četvrti u Harkivu oko 22 sata navođenim zračnim bombama KAB-250. po lokalnom vremenu, izvijestila je policija. Neki dijelovi grada ostali su bez struje zbog napada.

"Ruska taktička avijacija došla je u napad iz smjera Belgoroda", rekao je Volodimir Timoško, šef regionalne policije.

S obzirom na to da, kako se čini, nije bilo ciljanih vojnih meta, šef policije smatra da se radi o teroriziranju lokalnog stanovništva.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

Oštećena civilna infrastruktura

U udaru su oštećene stambene zgrade, kuće, garaže, benzinske postaje i automobili. Posljedice raketnog udara još se istražuju, piše Kyiv Independent.

U posljednjih nekoliko mjeseci došlo je do intenziviranja napada na gusto naseljena područja grada, ukrajinski dužnosnici upozoravaju da se Moskva ponovno priprema za izvođenje napada na energetsku infrastrukturu Ukrajine uoči zimskih mjeseci, uzrokujući nestanak struje i prekide osnovnih usluga.

Pročitajte i ovo napeto na dalekom istoku Dramatično televizijsko obraćanje: "Ako nađemo još jedan, objavit ćemo rat!"

Pročitajte i ovo Kakvo bahaćenje VIDEO Pogledajte što u rukama nosi supruga ubijenog Sinwara dan prije nego što je Hamas masakrirao tisuće ljudi

Pročitajte i ovo Građani u čudu Poskupjet će mnogima omiljeni napitak: "To se nikako ne bi smjelo dodatno naplaćivati"