Rupel osuđuje postupak hrvatskih vlasti

Slika nije dostupna
Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel ocijenio je postupak hrvatske policije prema slovenskim novinarima prijelomnim događajem u odnosima s Hrvatskom, javila je slovenska agencija STA.

"Postupak hrvatske policije i vlasti potpuno su neprihvatljivi i neeuropski i označit će prijelomni trenutak u odnosima s Hrvatskom. Nalazimo se pred odlukom da o tome obavijestimo odgovarajuće međunarodne ustanove i organizacije, te da se suprotstavimo hrvatskom nasilju na tom području", rekao je Rupel, a prenijela slovenska agencija STA. 

"To je nasilna politika koja ne spada u Europsku uniju", rekao je Rupel, dodajući da je do sada razmišljao drukčije i da je Hrvatskoj kao prijatelj želio pomoći "kako bi zajedno s Europskom unijom modernizirao Balkan". 

"To što se sada događa, repriza je onoga što se događalo prije više godina", rekao je Rupel za slovensku agenciju tijekom izvanredne sjednice parlamentarnog odbora za vanjsku politiku na kojoj su ga oporbeni članovi kritizirali zbog njegova odnosa prema predsjedniku države Janezu Drnovšeku i "nevjerodostojnosti" u odnosima s Hrvatskom. 

Slovenski elektronički mediji - nacionalna televizija i POP-TV - navode da je Rupel zapravo "doveo u pitanje" ulazak Hrvatske u Europsku uniju.