Napad morskog psa

Ulovio morskog psa, a nakon što ga je rasporio, ostao je u šoku: "Izgledao je vidno u nevolji"

Ribar ulovio morskog psa, ilustracija Foto: Getty Images
Colleen Monfore nestala je tijekom ronjenja kod otoka na Indoneziji, a vjeruje se da ju je napao i pojeo morski pas nakon što su dijelovi tijela pronađeni u njegovoj utrobi.

Šokantno otkriće uznemirilo je ribare kod Indonezije nakon što su u utrobi morskog psa pronašli dijelove ljudskog tijela. Vjeruje se da je riječ o 68-godišnjoj Amerikanki Colleen Monfore, koja je prije nekoliko tjedana nestala na tom području tijekom ronjenja s prijateljima.

Colleen je bila na krstarenju otoka Pulau Reong kad se 26. rujna s društvom uputila na istraživanje dubina oceana. Colleen se odvojila od skupine te su je odvukle jake struje. Pokrenuta je intenzivna potraga, koja je trajala punih osam dana prije nego što je opozvana.

Prije nekoliko dana ribar iz mjesta Timor-Leste, udaljenog stotinjak kilometara od mjesta na kojem je Colleen nestala, ulovio je morskog psa, za kojeg je rekao kako je izgledao vidno u nevolji. Kad ga je rasporio, unutar želuca su se nalazili dijelovi ljudskog tijela, kao i dijelovi njezina ronilačkog odijela i kupaćeg kostima.

Iako su prva izvješća govorila da se radi o Colleen Monfore, vlasti su rekle da još uvijek pokušavaju utvrditi jesu li možda pripadali drugoj nestaloj osobi. Rezultati istrage dat će detaljnije informacije iako se prema ronilačkom odijelu čini da bi zaista moglo biti riječ o nesretnoj turistici.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

Njezini prijatelji pak sumnjaju da Colleen možda ipak nije preminula od napada morskog psa, već da je preminula od nesretnog slučaja, medicinskog problema ili utapanja, a da je morski pas samo naišao na njezino tijelo.

Napadi morskih pasa na tom području rijetka su pojava, sa samo 11 zabilježenih incidenata u posljednjih 275 godina, napominju.

"Colleenin suprug rekao je da bi joj bilo mučno da je saznala da je morski pas uginuo zbog nje i da su zbog njene smrti morski psi ponovno na lošem glasu", rekla je njezina prijateljica Kim Sass, prenosi The Independent.