očaj na bliskom istoku

VIDEO Rat do istrebljenja: Šire se snimke zračnog napada na Bejrut

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Izrael je u utorak poslijepodne izveo zračni napad na južno predgrađe Bejruta. Informaciju je objavljena na X profilu Izraelskih obrambenih snaga. Društvenim mrežama šire se snimke.

Šire se snimke napada na Bejrut. IDF je potvrdio da je izveo žestok zračni napad na glavni grad Libanona. 

Izraelske vlasti pozvale su civile putem SMS poruka, telefonskih poziva, radijskih prijenosa i internetskih stranica da se evakuiraju. 

Hitni timovi raspoređeni na jug Bejruta nakon zračnog napada. Hitne službe odmah su poslane na teren nakon što je Izrael izveo zračni napad na Ghobairi, četvrt u Dahiehu, južnom predgrađu libanonske prijestolnice.

U međuvremenu, Hezbolahov medijski ured tvrdi da izraelske snage bacaju letke s "vrlo opasnim" QR kodom iz zraka iznad Libanona.

Hezbolahov ured za medije rekao je da Izrael baca letke s "vrlo opasnim" barkodom otisnutim na libanonskoj istočnoj dolini Bekaa, upozoravajući da bi skeniranje koda telefonom "povuklo sve informacije" s bilo kojeg uređaja.

Iz ureda za medije Hezbollaha nisu rekli je li još nešto napisano na letcima, navodi Reuters.

SkyNews piše kako izraelski borbeni avioni neprestano lete iznad južnog Libanona te da su njihovi novinari svjedočili nizu zračnih napada na gradove i sela. U jednom trenutku, na horizontu su se uzdizala tri velika stupa dima, jer su avioni pogodili nekoliko ciljeva u samo nekoliko minuta.

Navode i kako su čuli ispaljivanje Hezbolahovih raketa Fadi s juga prema sjevernom Izraelu, no zasad nije poznato gdje su završile.

U najnovijem izvješću o posljedicama izraelskih napada od ponedjeljka, libanonski ministar zdravstva Firass Abiad izjavio je da je 1835 osoba ozlijeđeno u napadima. 

Libanonsko ministarstvo zdravstva potvrdilo je da je od ponedjeljka u izraelskim napadima poginulo 558 osoba. Među žrtvama je, prema riječima ministra zdravstva Firassa Abiada, 50 djece.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.
Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Pročitajte i ovo Istraživačka novinarka Razotkrila strašnu istinu! Putin radi nešto zastrašujuće i nitko na svijetu to ne primjećuje

Pročitajte i ovo Rat u Europi "Putin se jednog jako boji", uvjeren je Zelenski, a iz Njemačke je stigla znakovita poruka

 

Povezane teme