Radnica poginula u stroju za izradu keksa!

Slika nije dostupna
Ljubica Maksimović (58) poginula je jučer nakon što je upala u veliki stroj za miješanje tijesta. Stravična tragedija dogodila se u trenutku kada je mašina uhvatila radno odijelo nesretne žene i povukla je u veliku miješalicu tijesta za izradu keksa.

Ljubica Maksimović je na mjestu poginula, a njezino tijelo pronašli su šokirani kolege.

Policija je u stroju pronašla njezino zdrobljeno tijelo. Ipak kod pretrage ormarića sa njezinim stvarima nisu pronađeni nikakvi osobni dokumenti.

Ljubicu su prepoznali kolege, koji su u šoku, a najviše im je žao što u tom trenutku nije bilo nikoga u prostoriji da joj pomogne. 

'Ljubica je bila jedan od najboljih radnika. U ovoj tvornici radila je pet godina i znala je raditi na ovom stroju. Ne znam što jo se dogodilo. Možda joj je pozlilo, pa je upala u stroj', ispričao je jedan radnik. 

Policija zasad ne otkriva detalje istrage, pa tako čak ni kćerka stradale ne zna ništa više o stravičnom događaju. 

U Srbiji se u posljednjih nekoliko godina dogodilo nekoliko sličnih incidenata s radnicima. 

Tako je jedan pekar iz Kičeva, nedavno preminuo u mješalici za kruh u pekari. Stroj ga je uhvatio za odijelo i povukao u posudu u kojoj je bilo 200 kg tijesta. Metalne loptice za miješanje tijesta zdrobile su nesretnog pekara, nanijele mu brojne unutrašnje ozljede zbog kojih je iskrvario, izgubio svijest i na kraju se ugušio. 

U Negotinu je jedan podrumar pronađen mrtav u rezervaru u kojem je bilo 52 000 litara vina. Otkrilo se da je počinio samoubojstvo skočivši kroz otvor tog rezervoara u vrijeme pauze za ručak. 

U Zrenjaninu jedan je radnik zbog nepažnje, upao u drobilicu za mljevenje gline. Od nesretnog radnika, koji je imao oko 100 kg, nije ostalo ništa. Radnici koji su i dalje ostali na poslu, jer su vlasnici tvornice građevinskog materijala naredili da se posao nastavlja, bili su prisiljeni gledati užasne prizore stroja koji je izbacivao smrskane dijelove tijela njihovog kolege.