poginulo petero ljudi

VIDEO Prvi put objavljena jeziva snimka podmornice Titan s dna oceana

Olupina Titana Foto: Obalna straža/Screenshot
Jeziva snimka prikazuje olupinu podmornice Titan kako leži na dnu oceana nakon što ju je razorila implozija i ubila petero putnika koji su željeli vidjeti ostatke Titanica.

Na javnom saslušanju o nesreći objavljena je prva snimka ostataka podmornice Titan, u kojoj je u lipnju 2023. na dnu Atlantskog oceana poginulo petero ljudi.

Snimka je od Obalne straže, koja je na mjesto strašne implozije stigla prekasno za putnike podmornice u kojoj su bili: britanski istraživač Hamish Harding, britansko-pakistanski biznismen Shahzada Dawood i njegov sin Sulejman, Stockton Rush, izvršni direktor OceanGatea, tvrtke koja je bila vlasnik Titana te francuski ronilac Paul-Henri Nargeolet.

Željeli su vidjeti olupinu Titanica, što su prvo masno platili novcem, a onda i životom.

Dosad neobjavljena snimka nastala je na dubini od 3346 metara, a omogućila je javnosti prvi pogled na ostatke podmornice.

Istražitelji su rekli da Titanov odvojeni repni konus i drugi ostaci pružaju uvjerljive dokaze da je brod doživio katastrofalnu imploziju.

Nakon nesreće stigle su brojne kritike na sigurnost same podmornice, prvenstveno od bivših zaposlenika koji su upozoravali na propuste. 

Tony Nissen, bivši direktor inženjeringa OceanGate Expeditions, kazao je da je upozorio Stocktona Rusha da Titan ne radi kako bi trebao. 

Pročitajte i ovo Buran dan u Saboru Kekin se zbog fotografije obrušila na Plenkovića, on joj odgovorio: "Pa vi ste stalkerica"

Pročitajte i ovo Objavio video Vučić uputio apel hrvatskim vlastima: "Uhićen je moj politički protivnik..."

Povezane teme