Kaos u Southportu

VIDEO Neredi u engleskom gradu nakon napada na djevojčice: Maskirani muškarci napali džamiju i policiju, bacali kamenje i zapalili kombi

Neredi u Southportu nakon ubojstva triju djevojčica Foto: Screenshot
Stotine muškaraca sukobilo se s policijom nakon što su u engleskom gradu ubijene tri djevojčice.

Velika grupa prosvjednika okupila se u utorak predvečer ispred džamije u Soutportu, gdje su u ponedjeljak ubijene tri djevojčice u dobi od 6, 7 i 9 godina. Na ulice je izašlo nekoliko stotina muškarca koji su se sukobili s policijom.

Prosvjednici, od kojih je većina sakrila lica, su postavili barikade iza kojih su na hitne službe bacali kamenje, boce i cigle, a policija je odgovorila suzavcem.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Policajci su nosili opremu za nerede, gomilu su pokušavali odgrnuti štitovima, i uspjeli su rasčistiti područje oko džamije te su oko nje stvorili kordon.

Jedan je policajac ozlijeđen – pretpostavlja se da mu je slomljen nos – i nekoliko je vozila oštećeno, izvijestio je Guardian. Prosvjednici su uspjeli zapaliti kombi hitnih službi, nakon čega je iz njega počeo izlaziti gust crni dim.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

"Oko 19:45 velika je skupina ljudi počela bacati predmete prema lokalnoj džamiji. Policajci koji su bili na terenu suočili su se s kriminalnim ponašanjem, a na teren su poslane dodatne snage, uključujući i pse", izvijestila je policija.

Do nereda je došlo nakon što je objavljeno da je napadač 17-godišnjak čiji su roditelji podrijetlom iz Ruande.

"Bilo je mnogo spekulacija i hipoteza oko 17-godišnjeg muškarca koji je trenutno pod nadzorom policije i neki pojedinci to koriste da bi na naše ulice donijeli nasilje i nerede. Već smo objavili da je uhićena osoba rođena u Ujedinjenom Kraljevstvu i spekulacije u ovom trenutku ne pomažu nikome", izjavio je Alex Goss, zamjenik ravnatelja policije u Merseysideu.

Pročitajte i ovo Ubrzo moraju iseliti Teška situacija za obitelj s trinaestero djece, nemaju riješeno stambeno pitanje: "Stalno me pitaju gdje ćemo, kako ćemo..."