Tisuće prosvjednika

U ovom europskom gradu goste polijevaju vodom u restoranima: "Turisti, idite kući!"

U Barceloni se održavaju prosvjedi protiv masovnog turizma.

Prosvjed protiv masovnog turizma u Barceloni okupio je tisuće stanovnika. Uz transparente "Turisti, idite kući!" i "Barcelona nije na prodaju", neki su čak i polijevali vodom goste u restoranima, drugog po veličini grada Španjolske.

"Došli smo na prosvjed protiv masovne turistifikacije Barcelone. Prošle godine grad se u potpunosti podredio turistima. Mi želimo grad za njegove građane, a ne grad koji služi za turiste", rekao je Albert Valencia, prosvjednik u Barceloni. 

Pročitajte i ovo Posljedice nevremena Šteta u Bošnjacima mjeri se u milijunima eura, nedostaje krovopokrivača: "Spavamo po par sati"

Prosvjednici traže novi ekonomski model jer je cijena stanovanja u deset godina porasla oko 70 posto. Pokrajinu Kataloniju kojoj je Barcelona glavni grad, godišnje posjeti 18 milijuna turista.

Prosvjednica Nuaria Suarez je izjavila: "Ovakav ekonomski model čini nas siromašnijima i ovisnijima. Utječe i na cijenu stanovanja, a to je sada alarmantan i uznemirujuć problem za stanovništvo". 

Pročitajte i ovo Doznaje Dnevnik Nove TV Milanović helikopterom letio u BiH, stigle reakcije: "Black Hawk su nabavljeni za oružane snage, a ne za izvođenje predsjednika"

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.