Tragedija kod Sicilije

Pronađeno tijelo Hanne (18) nakon havarije jahte: Poginula je zajedno s ocem, majka se uspjela spasiti

Ronioci su pronašli tijelo Hannah Lynch Foto: Screenshot
Ronioci su pronašli tijelo djevojke koja je poginula u havariji jahte kod Sicilije.

Ronioci su pronašli tijelo Hanne Lynch (18), djevojke koja je poginula u potonuću luksuzne jahte u blizini Sicilije. Ona je bila zadnja osoba čije tijelo nije pronađeno nakon havarije u kojoj je poginulo sedam osoba, izvijestio je Sky News. Među poginulima je i njezin otac, britanski tajkun Mike Lynch.

Jedna osoba je u nesreći poginula, a šest ih se vodilo kao nestalo nakon nesreće koja se dogodila kod talijanskog otoka. Zbog toga je pokrenuta intenzivna potraga, nakon čega su iz mora izvučena sva tijela, uključujući i Hannino.

Od 22 putnika, 15 ih je preživjelo, uključujući i Hanninu majku Angelu Bacares, koja se uspjela izvući uz pomoć čamca za spašavanje. Jahta dugačka 56 metara u ponedjeljak je potonula uslijed nevremena, a zahvatila ju je morska pijavica, smatra civilna zaštita.

Olupina je locirana na dubini od 50 metara ispod površine vode, a pronalazak tijela bio je otežan jer se brod nakon potonuća nagnuo u stranu. Zbog potrage su angažirani i ronioci koji su posebno obučeni za rad u malom prostoru.

"Teško je kretati se unutar brodske olupine. Pomaknuti se samo jedan metar može trajati više od 24 sata. Trebala bi nam kristalna kugla da znamo kad ćemo pronaći sljedeće tijelo", objasnio je je glasnogovornik vatrogasne službe Luca Cari.

Pročitajte i ovo Regija Kursk Zapovjednik kodnog imena Hrvat dio je ukrajinske ofenzive: "Pitanje je vremena..."

Pročitajte i ovo Prijetili i policiji Velika makljaža maloljetnika: Tražili ih jedan euro, a kad su rekli da nemaju, nastao je kaos!

Povezane teme