prevrtanje plovila

Tijela osmero utopljenika izvađena iz Drine, našli i tijela majke i devetomjesečne bebe

Skupina migranata pokušala je u čamcu prijeći iz Srbije u BiH pri čemu se plovilo prevrnulo.

Tijela osmero utopljenika izvađena su u četvrtak iz rijeke Drine nakon što se prevrnuo čamac kojim je skupina migranata pokušala ilegalno prijeći iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu, objavile su u četvrtak hitne službe.

Pripadnici civilne zaštite Republike Srpske našli su tijela u Drini kod Bratunca, rekao je novinarima šef spasilačkog tima Vlada Rankić.

Tijekom dana pripadnici MUP-a Srbije pretragom Drine na području Ljubovije, gdje se čamac prevrnuo, našli su i tijelo bebe, dok je policija Republike Srpske izvukla tijelo još jedne muške osobe.

Oglasio se i ministar unutarnjih poslova Srbije Ivica Dačić koji je izvijestio da je tijelo bebe pronađeno u četvrtak oko 15:30 u mjestu Lonjin. Dijete je bilo staro oko devet mjeseci.

"Ona je, nažalost, deseta žrtva prevrtanja čamca sa ilegalnim migrantima koji su iz Srbije pokušali prijeći ovu rijeku", naveo je Dačić.
Pripadnici MUP-a Srbije do sada su izvukli tijela šest muškaraca, žene i bebe, dok su pripadnici policije Republike Srpske našli tijela dvojice muškaraca. Pretraga se nastavlja, piše Nova.rs.

U drugom čamcu je bilo 14 migranata iz Maroka koji su zadržani, objavila je policija u Zvorniku.

Prema migrantima koji su uspjeli doći do obale, u čamcu je bilo 25 osoba, a policija i vatrogasci su na obali zatekli njih 18, od kojih je troje djece, priopćio je ranije MUP Srbije.

Na terenu su spasilački timovi civilne zaštite, pripadnici graničnih policija BiH i Srbije, ronioci i vatrogasci. 

Pročitajte i ovo Drugi dan suđenja Kaos na suđenju ubojici iz Mladenovca: "Prokleti dabogda bili, i ti isto!"; "Osvetit ću se, je*at ću vam mamu!"

Povezane teme