Detaljan vodič

Procurile specijalne fotografije i upute pomoću kojih se Biden kreće na pozornici: Nevjerojatno je što piše na njima

Američki predsjednik Joe Biden Foto: Afp
Procurile su detaljne upute s fotografijama koje su namijenjene američkom predsjedniku kako bi se snalazio na pozornici.

Američki predsjednik Joe Biden dobiva tiskane upute koje ga usmjeravaju hodati na pozornici i izvan nje na važnim događajima.

Ispisi pokazuju velike slike ulaza i izlaza na pozornicu na kojima pišu upute poput - "prošećite se do podija". Vodiči uključuju preciznu uputu kako doći do podija koju američki predsjednik treba slijediti.

Jedan dokument od pet stranica koji je procurio u javnost prikazuje velike slike prostora za događanja snimljene iz različitih kutova, popraćene riječima "pogled s podija" i "pogled iz publike".

Republikanci su skrenuli pozornost na videozapise na kojima se vidi kako Biden povremeno izgleda nesiguran kada izađe na pozornicu te poručuju da on nije mentalno sposoban za dužnost, piše Telegraph

Pročitajte i ovo I dalje velika vrućina Za jednu regiju označeno crveno upozorenje zbog opasnog vremena, a tri su u narančastom: Poslijepodne mogući i pljuskovi s grmljavinom

Najnoviji vodič navodno je iz predloška događaja u Bijeloj kući poslan osoblju. Jedna neimenovana osoba koja je sudjelovala u prikupljanju sredstava za Bidena u proteklih 18 mjeseci rekla je: "Iznenadilo me da iskusan politički profesionalac poput predsjednika treba detaljne verbalne i vizualne upute o tome kako ući i izići iz sobe". 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Pročitajte i ovo Jasne brojke Pogledajte kolika je prosječna zagrebačka plaća

Andrew Bates, glasnogovornik Bijele kuće, rekao je da su visoke razine detalja i preciznosti ključne za predsjednički rad, bez obzira na to tko je predsjednik. Dodao je da su "to osnovni pristupi koje koristi svaki moderni napredni tim, uključujući ured potpredsjednika i agencije".

Kirsten Allen, glasnogovornica potpredsjednice Kamale Harris, dodala je: "Ovi su dokumenti standardni logistički materijali i fotografije za svakog ravnatelja, uključujući potpredsjednika."

Pročitajte i ovo U Zagrebu Nova akcija USKOK-a: Pala četvorka koja je muljala s poreznim dugovima

Međutim, dva bivša suradnika koja su radila s Bidenom tijekom njegova potpredsjedničkog mandata rekla su da su njegovi pripremni dokumenti u to vrijeme bili drukčiji i da su se češće oslanjali na dijagrame mjesta.

Pitanja o sposobnosti Bidena da vodi zemlju intenzivirala su se  nakon predsjedničke debate, koja je opisana kao katastrofa.