Bojao se da će ga ostaviti

Probudila ga noćna mora, pa zadavio suprugu

Slika nije dostupna
30-godišnji Rumunj Florin Codreanu zadavio je 27-godišnju suprugu Mariju, kada se probudio iz noćne more.

Zadavio ju je jednom rukom. Kada je shvatio što je učinio, pokušao ju je oživjeti u njihovoj spavaćoj sobi u britanskom Lichfieldu. Kada ga je probudila noćna mora, Marie mu je savjetovala da zbog čestih mora posjeti psihijatra, a on se uvjerio da ga želi napustiti zbog toga, pa ju je zadavio, piše Daily Mail.

Codreanu je zbog ubojstva osuđen na doživotan zatvor. Par se upoznao 2003. godine, kada su oboje radili u jednom hotelu. Iako je Marie bila Britanka, 2005. godine preselili su se u Rumunjsku, no samo godinu dana kasnije su se vratili u Veliku Britaniju. Vjenčali su se 2007. godine.

Zbog straha od gubitka posla, a zbog toga i žene, Codreanu je imao česte noćne more. No, prema riječima tužitelja Kevina Hegartyja, Marie je bila odana žena. Tog kobnog dana obavili su zajednički šoping, gledali televizor iz kreveta i vodili ljubav. No, tijekom noći Codreanu je opet imao noćne more, a davljenje je potaknuo Marijin prijedlog posjeta psihijatru. Patolog je na Marijinom vratu i glavi izbrojio 25 ozljeda.