u Jablanici

VIDEO Pripadnik civilne zaštite nasrnuo na GSS-ovca: "Razguli! Nitko živ nije bio u kućama!"

Pripadnik civilne zaštite fizički nasrnuo na fotoreportera Foto: Klix.ba
Na području Jablanice došlo je do incidenta kada je pripadnik Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Sabahudin Spahović fotoreporteru i članu GSS-a Davorinu Sekuliću rekao da su svi nestali u poplavama već mrtvi.

Pripadnik Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Sabahudin Spahović fizički je nasrnuo na reportera tijekom davanja izjave u poplavama razorenoj Jablanici.

Fotoreporter portala Klix.ba i član GSS-a Davorin Sekulić pitao je Spahovića kako to da se tijekom akcija spašavanja nisu angažirali potražni psi. 

"Sva pomoć koja je došla sa psima došla je posredstvom mehanizma civilne zaštite EU-a. To nije jednostavna procedura. Psi su dobrodošli, ali nije toliko neophodno bilo u prvim momentima da oni budu na terenu. Da smo ih imali u BiH, mi bismo ih angažirali", rekao je Spahović, na što mu je novinar rekao da BiH ima pse za potragu.

Spahović je ponovio svoju raniju tvrdnju da BiH nema licencirane pse za potragu za mrtvima.

"Imamo pse licencirane za potrage u ruševinama, ali nemamo licencirane pse za potragu mrtvih. Nitko živ nije bio u kućama! Nemojte sad da se svađamo. Nemojte mi o Šmekiju pričati, nemaju licencu!" rekao je Spahović.

Na to ga je novinar pitao kako je mogao procijeniti da su svi ljudi koji su nestali u poplavama već mrtvi i kako je moguće da su onda isti ti psi spašavali živote nakon potresa u Turskoj. 

"Hoćeš se svađati sa mnom ovdje? Razguli odavde!" odgovorio mu je Spahović pa mu se unio u lice i uzeo kameru iz ruke. 

Snimku napada pogledajte OVDJE.

"Igraju se ljudskim životima"

Sekulić je potom za N1 BiH dodatno pojasnio što je dovelo do napetosti između njega i Spahovića.

"Došli smo uzeti izjavu. On je ranije izrekao laži da u BiH ne postoje potražni psi. Rekao sam mu da to nije istina i htio ga pitati zašto psi nisu odmah izvedeni na teren i reagirali", rekao je novinar.

"Pitao sam ga zašto se igraju s ljudskim životima. Kako je mogao proglasiti odmah sve ljude mrtvima? To nije ljudski ni profesionalno", rekao je Sekulić i dodao da mu je žao što nije snimio trenutak u kojem je Spahović rekao: "Ja sam ovdje bog."

Pročitajte i ovo Samo na otvorenom Sabor donio odluku o zabrani pušenja

Pročitajte i ovo Nije se odazivao na rasprave Šou program na suđenju Mamićima: Policija privela na sud bivšeg golmana, evo što je otkrio