Novo doba

Predsjednik Bangladeša raspustio parlament: Oslobođena ljuta protivnica odbjegle premijerke

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
U Bangladešu je završilo jedno doba nakon bijega sada već bivše premijerke.

Predsjednik Bangladeša u utorak je raspustio parlament, čime je otvorio put za formiranje privremene vlade dan nakon što je odstupila i iz zemlje pobjegla premijerka.

Ured predsjednika Mohameda Šahabudina priopćio je kako je iz kućnog pritvora oslobođena ljuta protivnica Hasine, čelnica Nacionalističke stranke Bangladeša (BNP) Khaleda Zia, bivša premijerka.

Studenti prosvjednici zaprijetili su novim prosvjedima ako se parlament ne raspusti. Odluka je donesena nakon sastanka s čelnicima obrambenih snaga, političkih stranaka, sa studentskim čelnicima i predstavnicima civilnog društva, stoji u priopćenju.  

Odlaskom Hasine u ponedjeljak završilo je jedno doba. U posljednjih 30 godina ona je Bangladešom ukupno vladala 20 godina, naslijedivši politički pokret svog oca, osnivača Bangladeša ubijenog 1975. godine. 

Šef bangladeške vojske sastat će se sa studentskim čelnicima kako bi razgovarali o formiranju privremene vlade koja će organizirati izbore ubrzo nakon što stupi na vlast. 

Pročitajte i ovo Vatrogasci na terenu FOTO/VIDEO Požar u Šibeniku stavljen pod kontrolu: "Radi se o teškom terenu"

Pročitajte i ovo sukob na Bliskom istoku Nakon eskalacije sukoba ova zemlja zabranjuje svojem stanovništvu put u ratnu zonu

Zaman je objavio Hasininu ostavku u ponedjeljak. Ona je napustila državu te se sad nalazi u sigurnoj kući pored New Delhija.