Sigurnosni incident

VIDEO Drama u rumunjskom parlamentu: Muškarac izlio benzin i zapalio ga, evakuirano 300 ljudi

Rumunjski vatrogasci, ilustracija Foto: Getty Images
Muškarca koji je izlio benzin i uzrokovao požar u suvenirnici Palače parlamenta u Bukureštu snimile su nadzorne kamere i za njim se traga.

U rumunjskom parlamentu u utorak se dogodio sigurnosni incident. Muškarac je u ulazu za posjetitelje u Palači parlamenta u Bukureštu izlio benzin i zapalio ga, javljaju rumunjski mediji. Spasilačke ekipe evakuirale su oko 300 ljudi iz zgrade dok su vatrogasci gasili požar. Vatra je brzo ugašena.

Zaposlenica unutar palače imala je napadaj panike nakon što je navodno poprskana benzinom te joj je pružena liječnička pomoć. Navodno je radila u suvenirnici u prizemlju gdje je izbio požar, piše Romania Insider.

Nitko drugi nije ozlijeđen, a policija pokušava identificirati muškarca za kojeg se pretpostavlja da je izašao iz zgrade. Još nije jasno kako je osumnjičenik uspio ući u zgradu sa zapaljivom tvari. Međutim, prva sigurnosna provjera nalazi se unutar zgrade, a prema prvim informacijama koje navodi Euronews Rumunjska , muškarac je uspio zapaliti požar prije nego što je došao do provjere.

Bukureštanska policija je u priopćenju rekla da je "prvim istragama utvrđeno da je, nakon spontanog sukoba, muškarac, posjetitelj, navodno bacio zapaljivu tvar" u palaču Parlamenta.

"Intervenirali smo kako bismo ugasili požar koji se dogodio u Palači parlamenta, u dvorani Constantin Brâncuşi. Požar je izbio u prostoriji za posjetitelje, na površini od 30 četvornih metara. Izgorjeli su tekstil i uredski predmeti. Nema ozlijeđenih osoba", rekli su vatrogasci.

Pročitajte i ovo Policija istražuje Strašna tragedija: Četvero djece ostalo zarobljeno u zamrzivaču, umrla su

  Pročitajte i ovo neće ga svi plaćati? Preokret u porezu na nekretnine: Procurili novi detalji koliko će se plaćati, ali ima kvaka