Teški uvjeti

Dnevnik Nove TV u Budimpešti: "Grad je obranjen, ali zato što ovdje ništa nisu prepuštali slučaju"

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Situacija s poplavama u Mađarskoj i dalje je napeta, a stanje u mađarskoj prijestolnici prati i ekipa Dnevnika Nove TV.

Budimpešta je prošla test obrane od poplava, a razvoj situacije i dolazak najavljenog vodenog vala koji je stigao Dunavom pratila je u glavnom gradu Mađarske i reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac.

"Točno kako je i najavljeno, vrhunac vodenog vala bio je tu oko podneva i najviši izmjereno vodostaj bio je 830 centimetara", rekla je Štrbac i dodala kako posljednji podaci pokazuju da se voda već pomalo povlači.

"Budimpešta je obranjena, ali zato što ovdje ništa nisu prepuštali slučaju. Tok Dunava kroz Mađarsku ide duž 417 kilometara i zaista su imali što braniti. Na obrani od poplave radilo je 21.000 ljudi", rekla je Štrbac i podsjetila poplave nisu ugrozile samo Mađarsku već i druge zemlje središnje Europe.

Kako je to izgledalo u drugim zemljama, kao i što je visoki Dunav ostavio za sobom, možete pogledati u priloženom videu.

Vodeni val koji ide Dunavom ide dalje bliži se Hrvatskoj i traje duže nego je to uobičajeno, kazala je i dodala da još postoji opasnost zbog velikog pritiska na brane.

Pročitajte i ovo Objavio HALMED Povlači se lijek za visoki krvni tlak, bolesnici se trebaju javiti liječniku

Pročitajte i ovo Bizaran incident Putnica otvorila kutiju s hranom, a zbog onoga što je vidjela avion je morao hitno sletjeti

Povezane teme