Ratu se ne nazire kraj

Postavljena potresna instalacija: Svaki od plišanih medvjedića predstavlja glas ubijenog djeteta

U katarskom gradu Dohi postavljena je instalacija za djecu u Gazi.

U katarskom gradu Dohi postavljena je potresna instalacija libanonskog umjetnika Bakira Mohamada. Za svako dijete koje je poginulo u Gazi postavljen je jedan plišani medvjedić.

Prodaju se, a sav novac poslat će palestinskoj djeci. Prije nekoliko dana bilo ih je 15.000, sada ih je ostalo 4000, a za dva dana koliko katarska instalacija traje, mogli bi svi biti prodani. Sav novac poslat će preživjeloj palestinskoj djeci. Libanonski umjetnik zamislio je da svaki medvjedić u kamenu predstavlja mučenički glas pod ruševinama ubijenog djeteta.

"Betonirani plišanac simbolizira rušilaštvo koje se dogodilo i još se događa u Gazi i Palestini", rekao je Mohamad.

"Zamisao o plišanim medvjedićima me dirnula. Simbolizira da je još djece ispod ruševina, da djeca i dalje umiru svaki dan ili žive tragediju, zakinuti za obrazovanje, hranu i roditelje", napomenula je Maha al Said.

"Kupila sam medvjedića, a novac će otići palestinskoj djeci da im se pomogne kupiti hranu i odjeću", ispričala je Fatima Khaled.

Pročitajte i ovo totalni rat Izrael napao Bejrut i najavio novi val zračnih udara: "Tko god ima raketu u domu, više neće imati dom"

Pročitajte i ovo Ispod cigli i cementa Muškarac priznao stravično ubojstvo staro 16 godina: Ubio curu pa njezino tijelo stavio u kofer koji je zakopao na svom balkonu